Hur att föryngra en gammal gräsmatta

Hur att föryngra en gammal gräsmatta


Du kan föryngra en gammal gräsmatta med ny och förbättrad grästillväxt. Försummade gräsmattor har ofta fläckar av dött gräs och områden med ogräsangrepp. Konkurrerande växter och dött gräs måste tas bort för att ge en gräsmatta bästa möjliga chans att studsa tillbaka. Tomma platser kan återplanteras med matchande gräsfrö och gödsla för att påskynda deras tillväxt. Vatten, solljus och tid slutföra jobbet och göra en gammal trött gräsmatta ser nya igen.

Instruktioner

1 Rake gräset kraftigt med en gräsmatta raken. Dra ut ogräs och dött gräs as you go. Bär trädgårdshandskar för att förhindra blåsor.

2 Klipp ut hela sektioner av döda eller oönskade gräs med bladet på en spade. Separera rötterna från marken. Lyft ut de skurna plåstret och kassera dem långt bort för att undvika återväxt.

3 Sprid matjord på de kala gräsmatta patchar för att få smuts nivå upp till de omgivande områdena. Strö matchande gräsfrö variation på matjord enligt anvisningarna på förpackningen. Täcka alla nya gräsfrön med en ¼-tum av matjord och en tum av halm.

4 Spray start gödsel på nysådda områden och den omgivande gräsmattan. Hålla marken under gräsmattan fuktigt med en slang eller en full-täckning sprinkler.

5 Ta bort halmen från de nya tillväxtområden efter två veckor har gått. Undvika att gå på gräset tills alla nya plantorna har vuxit 3 inches ur marken.