Inredning & Fireplace Mantel

Inredning & Fireplace Mantel


En härd kan vara den flammande mitten av ett rum. Även när en eldstad är en icke-fungerande prydnad, är det fortfarande en brännpunkt. Flamugnen och mantel är en dramatisk avbrott i ytan av väggen, dikterar placeringen av möbler och tillhandahålla karaktär - eller en distraktion. Gör mantel jobbet åt dig genom att ändra utseende eller funktion för att matcha din inredning och lämna vissa noggrant curerad hyllutrymme.

sjaskig Splendor

När spisen mantel är gammal och tråkig, ersätta det med något ännu äldre. Rama en eldstad med en vintage trä mantel med hack, repor och gned-off färgen visar på dess historia. De slitna detaljer i kolumner och carving kan belysas med tillsats av antika keramik skärvor, limmade som en mosaik och infällda runt eldstaden. Om den gamla ramen är vit, grädde eller en blek färg, blir det en omedelbar sjaskig stil inflytande på rummet. För att få utseende, färg och nöd en mörkare eldstad, gnugga bort färgen ända ner till träet i fläckar, och begränsa keramik skärvor till en neutral eller svagt palett. Ställ torkade blommor i mjölkglaset kannor på manteln hyllan och stötta ett par små, illa inramade, vintage speglar bakom dem.

Ledig Gallery

I ett modernt rum med blek neutral färg och reservdelar inredning är en gammaldags mantel vitmålade att bli en piedestal för att visa konst och artefakter. En Nautilus skal, en skamfilat silver ljusstake, små oljemålningar på bambu stafflier, en tydlig apotekare burk med torkad hortensia, en favorit skulptur eller en överdimensionerad alfabet brev - alla bli en utvald samling som personalises rummet och belöningar fokus. Plantera en rad av mer torkade blommor i den oanvända eldstaden att lätta och fylla den mörka hålrum och balansera väggen. Slå manteln konsten ibland att väcka nya samtal. För en mantel som inte kan vara förklädd till ett galleri piedestal - en öppen spis i marmor, till exempel - måla väggen vit, hålla allt avskalad och har en dramatisk konstverk vilar på eller suspenderade strax ovanför manteln att dra öga.

praktiskt Folly

En dekorativ eldstad tjänar sitt uppehälle när det blir elegant mediacenter av ett vardagsrum. Utsmyckade mantels som omger icke-arbetande eldstäder kan tyckas affectations eller dårskaper. Men städerna lägenheter och vissa hem lämnar eldstäder blockeras för att undvika drag, värmeförluster och rök, eller att hoppa över dyra underhålls en öppen spis kräver. Använda dårskap som media armoire och undvika problemet med skrymmande möbler inkräktar in i utrymmet. Placera en stor, platt-TV över manteln, där en målning kan ha varit förr i tiden. Ställ små, kraftfulla högtalare på ändarna av manteln hyllan. Vita högtalare skulle smälta in sömlöst med en vitmålad mantel. En DVD-spelare passar fint bakom brandskärmen, utom synhåll men bekvämt placerade. En fet pelare ljus eller ett stag av smala ljus och reservdelar innehavare ger branden.

land Karaktär

Staplade sten har inomhus en aura av gamla härd om det och tjänar sitt uppehälle som centrum för uppmärksamheten. En regenere och ombyggd eldstad vägg av gamla stenar behöver en kittel och takbjälkar av torkade örter under ett halmtak. Istället ger det breda planked trägolv och lägga till en svärtad lada trä mantel strax över eldstaden. Dekorera med gjutjärn och mässing eldstad verktyg. Skapa intresse med en övre mantel hylla som är en del av stenmuren, toppad med plattor av granit, skiffer eller Bluestone. Prop några ljus, en kopparpanna med en slingrande växt och skamfilade spegel eller en enda målning ovanpå manteln hyllan och ställa en enkel handcarved träskål full av äpplen på ladugårdträ hyllan. Håll mässings andirons polerad och skaffa dig en katt för att slutföra den mysiga scenen.