Hur man tar bort en CMOS batteri från en Compaq Evo N800

Hur man tar bort en CMOS batteri från en Compaq Evo N800


Compaq Evo N800 är en bärbar dator som är utrustad med en Pentium 4-processor, 256 MB DDR SDRAM, 60 GB hårddiskutrymme och en 15-tums XGA-skärm. När N800 är inte används, vissa systeminställningar, t.ex. datum och tid, bevaras i minnet som drivs av en CMOS-batteriet. Om CMOS-batteriet laddas ur och du vill installera en ersättare, måste du först delvis isär datorn.

Instruktioner

avlägsnande

1 Stäng av Evo N800 och dra ur nätsladden och alla anslutna kringutrustning. Vänd den bärbara datorn över och lokalisera den installerade batteriet. Skjut batterispärren till olåst läge och ta bort det installerade batteriet. Undersöka den motsatta sidan av den bärbara datorn och lokalisera den installerade MultiBay-enhet. Skjut MultiBay frigöringsspärr till olåst läge och ta bort den installerade enheten.

2 Hitta hårddiskmodulen, som ligger intill den numera tomma batterifacket. Leta upp och ta bort skruven som håller hårddiskmodulen till den bärbara datorns bas. Skjut hårddiskmodulen ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.

3 Undersök undersidan av den bärbara datorn och lokalisera de två skruvarna nära bakkant som håller LED locket till den bärbara datorn bas; ta bort skruvarna och öppna den bärbara datorn. Undersök LED locket, som ligger strax ovanför tangentbordet, och hitta de fyra clipsen som håller locket på plats. Använd din bända verktyg för att frigöra lysdiodsskyddet från klippen. Håll ned "Esc" och "F1" för att avslöja ett hack i skyddet för lysdioder; infoga din bända verktyg i skåran och lyft den vänstra sidan av lysdiodsskyddet. Upprepa denna process på höger sida genom att hålla ner "Paus" och "Del" nycklar. Ta bort lysdiodsskyddet och ställ den åt sidan.

4 Lyft upp kanten av tangentbordet och skjut den fri från handledsstödet. Vänd på tangentbordet och hitta tangentbordet sköld placerad under. Ta bort de två skruvarna som håller fast tangentbordet sköld på plats; ta bort tangentbordet sköld och ställ den åt sidan. Hitta ZIF-kontakten sitter under tangentbordet sköld och koppla bort tangentbordskabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet och ställ den åt sidan.

5 Stäng skärmen och undersöka baksidan av den bärbara datorn. Leta upp och ta bort de två skruvarna som i den bakre panelen, under displayen gångjärn. Återuppta visning, sedan lokalisera och ta bort de två kablarna som leder från skärmen till moderkortet. Undersök bildskärmens gångjärn och ta bort skruvarna som håller fast varje gångjärn till den bärbara datorns bas. Lyft av skärmen på den bärbara datorn och ställ den åt sidan.

6 Undersök undersidan av den bärbara datorns bas och ta bort de åtta skruvarna placerade runt periferin av basen. Ta bort skruven ligger intill det nedre vänstra hörnet av minnesmodulfacket. Undersök hårddiskfacket och ta bort skruven ovanför en uppsättning i mitten av viken. Återgå den bärbara datorn till upprätt läge och koppla bort alla synliga kablar från moderkortet.

7 Leta upp och ta bort de fyra skruvarna som håller fast locket till den bärbara datorn bas. Undersök baksidan av den bärbara datorn och ta bort de återstående skruvarna. Ta den övre luckan och lokalisera CMOS-batteriet under. Använd din bända verktyg för att ta bort CMOS batteriet ur sockeln.