Hur man byter en generator

Hur man byter en generator


Byta en generator är inte ett svårt jobb i de flesta fall. Medan processen är olika på varje bil, de grundläggande stegen är desamma. Med viss mekanisk lutning och dessa instruktioner kommer du att kunna räkna ut hur man byter en generator i bilen. Den svåraste delen av jobbet är ormliknande bältet routing, så se till att ha ett bälte schema (de flesta bilar har ett bälte schema finns på huven eller på ramen nära kylaren). Läs vidare för att lära hur man byter en generator.

Instruktioner

1 Ta den positiva batteripolen. Ta inte bort det negativa bara, eftersom det skulle kunna jorda kretsen om det skulle få knackade på något av metall.

2 Ta bort ledningarna från baksidan av generatorn, mycket uppmärksam på vilka terminaler de är på. Om du har en enda tråd racing generatorn kommer du bara har en tråd för att oroa sig för. Om man tittar på bilden, bör du se följande kablar: 1. Huvudströmkabeln som går direkt till batteriet 2. Användningsområde tråd som aktiverar generatorn 3. Bly för sensorkabeln som går till idiot ljus i instrumentpanelen 4. regulator bypass hål

3 Gå till steg 4 om du har en serpentin bälte. Gå till steg 6 om du har en v-bältessystem.

4 Ta bort Serpentine belt genom att lossa spänn och bända av remmen från generatorn remskiva. Ta bort generatorn bultarna från fästena. Ta generatorn och ställ den åt sidan. I de flesta fall måste du lämna tillbaka den i lådan den nya generatorn kom in, eftersom det är oftast en kärna kostnad.

5 Sätt i den nya generatorn på hållarenheten och dra åt skruvarna. Rada bältet upp på alla remskivorna utom spännarremskivan. Dra spänn tills bandet glider på spännaren, släpp sedan. Gå till steg 9.

6 Ta bort kilremmen genom att lossa skruvarna på baksidan av generatorn. Skjut generatorn på konsolen systemet tills du kan bända upp remmen från remskivan.

7 Ta bort den gamla generatorn. Håll generatorn om butiken laddar du en kärna laddning. Sätt den nya generatorn på och dra åt skruvarna precis tillräckligt för att hålla generatorn stadig, men löst nog så att du kan glida generatorn längs fästsystem.

8 Byt remmen och dra generatorn så att remmen är stram. Dra åt generatorn bultarna. Gå till steg 9.

9 Byt ut kablarna på baksidan av generatorn, se till att varje tråd går till rätt terminal. Byt den negativa batterikabeln. Om batteriet är dött, starta bilen med ett hopp låda och låt den gå i ca 20 minuter till en halvtimme. Test för rätt spänning (12,5 till 14 volt) med en voltmeter. Om du inte har ett hopp låda, eller om du föredrar att ge batteriet en full laddning, ladda batteriet på en batteriladdare för fyra till åtta timmar.

10 Starta bilen. Du bör ha 12,5 till 14 volt vid kontroll av systemet med en voltmeter. Om inte, gå igenom diagnosprocessen igen-batteriet kanske inte kunna hålla laddningen längre eller du kan ha en defekt generator.