Hur man drar hår med färgpennor

Hur man drar hår med färgpennor


Artister som gör porträtt i färgpenna kan göra deras arbete ser så realistiskt karaktären verkar nästan vara vid liv. Vad som gör detta möjligt är den mängd uppmärksamhet konstnären betalar för att göra försökspersonens hår med de rätta toner och textur.

Instruktioner

Hur man drar hår med färgpennor

1 Välj ett foto av en person som du vill göra i färgpenna. Ett alternativ är att be en modell för att sitta under en tid medan du arbetar på hennes porträtt.

2 Skissa allmän beskrivning av modellens ansikte och hår lätt med grafit nr 2 blyertspenna på konstnärens skissblock. Var uppmärksam på proportionerna i ansiktet på hårlängd. Inte gå in i detalj på denna punkt.

3 Skiss i de stora mörka och markera områden av håret.

4 Välj färgpennor som matchar tonerna i modellens hår.

5 Färg i de mörka områdena först genom att använda sidan av den mörkaste blyerts för att göra mjuka tjocka linjer. Rita linjer i den riktning håret växer normalt.

6 Färg i övriga delar av håret med en ljus gul ockra.

7 Lägg till fler toner på håret genom att tillämpa toner över toppen av den ljusgula ockra, från lättaste till mörkaste. Kom ihåg att fylla i avsnitten med linjer som går i riktning mot håret. Övergång från mörker till ljus. Undvika block av färg.

8 Rita några flygigt stripor i ljusare nyanser för att ge ett naturligt utseende.

9 Mjuka skarpa linjer eller kanter i håret genom lätt med en knådbar suddgummi för att blanda färger. Gnugga rader fast med slutet av en tortillon kommer också att mjukna något hårda ställen i håret.