Hur man målar kuperat landskap

Hur man målar kuperat landskap


Målning ett kuperat landskap som är övertygande beror på färg, sammansättning och ljus. Omfattar användning och kunskap om dessa tre element, kan konstnären förmedla känslan av verklighet som han siktar. Att måla ett kuperat landskap, kommer kullarna alltid dominerar kompositionen, medan himlen spelar en mindre del. De former som skapas är gåvor från konstnären, oavsett om de är mjuka kurvor, taggiga formationer, eller höga bergskedjor. Akryl färger är idealisk för skarpa, direkta effekter. Det är snabbtorkande, vätska, ogenomskinlig och genomskinlig, och lätt att arbeta med.

Instruktioner

1 Samla bilder eller tidnings bilder som du vill använda som referens för den typ av kuperat landskap du ska skildra. Börja skissa på en komposition genom att skapa en samlingspunkt. Tyngdpunkten är en sammansättning enhet som drar ögat i en målning. Konvergerande kullar eller berg till ett centrum skapar en "V" -form komposition. Den punkt där de konvergerar är brännpunkten. Kompositioner kan vara komplexa. För att skapa en bred vinklad bild av böljande kullar som leder tillbaka till avlägsna berg, måla ett mönster av motsatta linjer eller plan. Styr de delar av landskapet för att leda ögat runt och till en punkt av konvergens. Lägg till vägar, stigar eller vattendrag som användbara element för att skapa rörelse till en brännpunkt.

2 Börja med alla färgerna i paletten. Använd färgen som en genomskinlig genom att blanda varje färg med vatten när du börjar måla. Applicera färgen löst och fritt. När akrylfärg torkar blir det permanent. Färgen är opak utan användning av vatten. När du målar och bli mer säker på färger, använda mindre vatten. Förändringar är lätt eftersom det inte finns någon gräns för hur många lager av färg kan tillämpas. Färg är ett användbart verktyg för att skapa djup och perspektiv. Varma färger är röda, gula och orange. Svala färger är blått och grönt. Färger som blandar mellan varm och kall kan bli en eller den andra beroende på blandningen. Mer gult i en grön kommer att göra färgen varm. Användningen av varmare färger i större former visas närmare. Hur ögat ser färg påverkas av atmosfären. Distant färger ser mindre ljus, och svalare medan färger som liknar den betraktaren verkar stark och varmare.

3 Skapa en ljuskälla. Ljuset är alltid förändras på ett landskap. Det bästa sättet att hantera effekterna av ljus är att bestämma vilken tid på dagen och villkoren för vädret. Arbeta från foton, spela villkoren för ljus och väder. Om målning utanför, är det bäst att studera platsens ljus vid olika tider på dagen. Ljus är inte oförfalskad vit. Dawn kan vara en röda skenet; skymning är ofta mycket varmt gul; och vintern färgas i ljusblått. Ljus och frånvaro av ljus kan mörkare eller ljusare befintlig färg. Skuggor är inte värden av grått, men värdena för den färg som inte tar emot ljuset. Före blandning färg, bestämma färgen på ljuset.