Hur man defragmentera en dator utan kostnad

Hur man defragmentera en dator utan kostnad


Om en dator går långsamt, då kanske du vill prova att köra en defrag på datorn. Oavsett om datorn är en stationär eller bärbar dator, som kör en defrag på en dator kan hjälpa datorn fungerar mer effektivt, vilket resulterar i den dator som kör fortare. Det kostar inget att köra en defrag på en dator, eftersom den programvara som behövs för att köra en defrag redan är installerad på en dator med ett Windows-operativsystem. Det tar bara ett par minuter att börja defragmenteringsprocessen utan kostnad för dig. Datorn kör defrag automatiskt. Här är hur man defragmentera en dator utan kostnad.

Instruktioner

1 Förstå varför du bör defragmentera en dator. När du lägger till och tar bort filer till en dator blir hårddisken fragmenterade, vilket gör att datorn för att köra långsamt. Om du defragmentera en dator regelbundet, så kommer det att springa snabbare. Eftersom det kostar inget att defragmentera en dator, finns det ingen anledning att begränsa hur ofta du kör en defrag på en dator.

2 Öppna fönstret Den här datorn. För att göra detta på en dator, klicka på "Start" knappen längst ned på skärmen. Klicka sedan på "Den här datorn".

3 Välj hårddisken du vill defragmentera. Leta reda på avsnittet "hårddiskar." I det här avsnittet är en lista över hårddiskar på datorn. För de flesta datorer, hårddisken du vill defragmentera är "Lokal disk (C :)".

4 Högerklicka på den hårddisk som du vill defragmentera på en dator. Till exempel, om du vill defragmentera enhet C: och sedan högerklicka på "Lokal disk (C :)". En menyrad visas.

5 Klicka på "Egenskaper". "Egenskaper" är det sista alternativet på menyraden. Detta öppnar Lokal disk (fönster C :) Egenskaper.

6 Klicka på fliken "Verktyg". Fliken Verktyg är den andra fliken i (fönstret Lokal disk C :) Egenskaper. Flikarna är placerade på toppen av fönstret.

7 Klicka på "Defragmentera nu" -knappen. På knappen "Defragmentera nu" är i Defragmentering delen av fönstret. Detta öppnar Diskdefragmenteraren fönstret.

8 Markera hårddisken du vill defragmentera på en dator och klicka sedan på "Defragmentera". För de flesta datorer, kommer detta att vara (C :). När du klickar på "Defragmentera" datorn kommer först att analysera hårddisken du valt och sedan börja defragging datorn utan kostnad.

9 Vänta på "Defragmentering är färdig" -meddelande. Om du inte har defragged datorn i en lång tid, då defragging processen kan ta ett tag, även så länge som en timme för mycket fragmenterade datorer. Låt datorn för att köra defrag tills processen är klar. Du kommer att veta att datorn har slutfört defragmenteringsprocessen utan kostnad när "Defragmentering är klar" visas.

10 Visa defrag rapporten och stäng sedan fönstret. Om du vill se defrag rapporten, klicka på "Visa rapport". Annars, klicka på "Stäng" för att stänga fönstret.