Vegetabiliska livsmedel källor för hyaluronsyra

Vegetabiliska livsmedel källor för hyaluronsyra


Hyaluronsyra är en naturligt förekommande kemikalie som skapas av det organ som ger dämpning för leder och bindväv. Individer med otillräckliga mängder av hyaluronsyra kan uppstå problem med artros, TMJ, fristående näthinnor, dålig ärrbildning, rynkor, fibromyalgi, glaukom eller hjärtklaffar. Hyaluronsyra är främst i djur, även om det finns en rad olika icke-kött alternativ som kan hjälpa till att öka hyaluronsyra produktion i kroppen.

soja

På grund av dess tendens att öka nivåerna av östrogen i kroppen - vilket i sin tur ökar nivåerna av hyaluronsyra - soja är en stor grönsaks alternativ. Sojabönor i sin ursprungliga barn form är edamame. Tofu eller soja tofu, är den mest mångsidiga soja mat. Sojamjölk, sojaglass eller soja yoghurt finns några andra alternativ. Soja kan också hittas som texturerat vegetabiliskt protein.

Magnesium

Magnesium är väsentligt för hyaluronsyra syntes; en brist på magnesium i kosten kan vara en del av orsaken till låga hyaluronsyranivåer. Soja är rikt på magnesium, som är spenat, gröna bönor, broccoli, blomkål, sparris, potatis, grön sallad och morötter. En mängd av magnesiumrika frukter är tillgängliga: äpplen, bananer, jordgubbar, tomater, avokado, ananas, apelsiner, papaya, meloner, persikor och päron. Baljväxter som bönor, bönor Pinto, svartögda ärtor och linser är rika på magnesium. Jordnötter och mandlar innehåller också magnesium.

Zink

Låga nivåer av hyaluronsyra har också påträffats i individer med låga zinknivåer. Zink utnyttjas för en mängd olika kroppsliga processer. Vanligtvis förknippas med livsmedel rika på protein, som nötkött, lamm, gris eller kyckling, finns det några icke-kött alternativ. Det bästa vegetabilisk källa för zink är pumpafrön. Potatis är också en bra källa, som är jäst, jordnötter, bönor, fullkorn eller brunt ris.