De bästa exteriörfärger för ett hus

De bästa exteriörfärger för ett hus


Ge utsidan av ditt hem en makeover innebär att välja nya färger för ytterväggar och fönster som kommer att komplettera den veranda möbler eller nya blommor du har planterat på gården. De bästa hem exteriörfärger beror på stilen i ditt hem, liksom din dekorativa smak, och även om ditt hem är beläget.

Stad eller Suburban Home

Ljusare färger är vanligtvis mer lämpliga för ett hem i staden. Om du bor i en förort indelning, kan du behöva följa bestämmelserna i grannskapet och bygga ett hem i pastell eller neutrala exteriörfärger att smälta in med resten av husen. Till exempel kan en mellanbrun eller solbränna hem med off-white sidospår vara lämplig för förorterna, med en liten färgaccent som en rödbrun dörr. En centrum hem helt målad röd eller blå med grå sidospår kan upplevas som elegant och modern.

roof Färg

Använda taket färg för att bestämma vilka nyanser av tegel, trä eller sten för att införliva i resten av hem utsida. Varma färger som vinrött eller pastellgula kommer att komplettera en mörkgrå tak väl; lättare varianter av grått par väl med en diskret eller medium nyans av blå. En svart tak är direkt kontrast med en vit eller benvit hus; djupt rött tegel ser bra ut på en svart tak hemmet också. En ljus neutral färg är också passande om taket är en framträdande färg, såsom solbränna, tegel eller sten med en röd tak.

Style of Home

Stugor eller bungalows se vackert nyckfull när målade levande och märkbara färger. Till exempel, en viktoriansk stil stuga prydd i en juvel ton som smaragdgröna eller rubinröd komplettera hem med neutrala färgade metallic som brons färg på fönster eller silverfärg för jalusier är perfekt. Bungalows i kitchy färger som pistage grön eller citrongul är lämpliga för denna typ av hemmet samt; färgerna är attraktiva med en mellangrå tak och grå eller brun utemöbler. Ett modernt hem bäst målad vit eller grå. Diskret färg kommer att komplettera röda eller lila färger i trädgården också.

huset Positionering

Om ditt hem sitter långt bak på tomten, måla hem en ljus färg som elfenben eller en diskret nyans av blå eller grå kommer att göra det verkar närmare till trottoaren. En ljusare färg färg håller längre och inte absorberar värme lika lätt som en mörkare nyans. En mörkare nyans av grått eller grönt är lämplig för ett hem som är nära trottoarkanten sedan uttalade nyanser har en vikande effekt; mörkare nyanser är också lämpligt för större bostäder. Ett stort hus på en liten del kommer också att ta på en mörk färg väl att ta bort uppmärksamheten från den lilla mark i anspråk.