Vad är kemin bakom handvärmarna?

Vad är kemin bakom handvärmarna?


En kemisk reaktion resultat när de molekylära bindningar mellan atomer smidda eller trasiga. Handvärmarna är billiga paket som campare, vandrare och äventyrare köpa för att ge sig själva en billig, enkel metod för att få varmt i en kall miljö med hjälp av en säker och enkel kemisk reaktion.

Typer av reaktioner

Det finns två typer av kemiska reaktioner: endotermiska och exotermiska. Endoterma reaktioner absorberar värme från sin omgivning, medan exoterma reaktioner avger värme i sin omgivning. Vad händer i en aktiverad handvärmare är en exoterm reaktion.

missuppfattningar

Vissa människor verkar tro att det finns en stor skillnad mellan vad som sker i en handvärmare och vad som sker i en lägereld, men de är inte så annorlunda. Båda arbetar med ett fast ämne smide en molekylär obligation med syre från atmosfären.

ingredienser

De flesta handvärm innefattar järn, salt, kol, cellulosa och vermikulit, vilka samtliga är omgivna av en polypropylen påse.

Fungera

När du aktiverar en hand varmare, verkar saltet inne som en katalysator mellan luftens syre och järnet i varmare. En katalysator är ett ämne som underlättar en kemisk reaktion utan att faktiskt vara en del av den. Denna kombination av järn och syre skapar järnoxid, som är allmänt känd som rost. Kolet hjälper till att dispergera den värmen jämnt genom handen varmare, medan vermikulit fungerar som en isolator som håller värmen från att fly för snabbt.

överväganden

Eftersom reaktionen mellan järn och syre inte kan lätt vändas, kan varje hand varmare bara användas en gång. Av denna anledning, om du tar handvärmarna på en resa, kom ihåg att varje hand varmare varar ungefär åtta timmar. Vissa miljöaktivister är oroade över att, på grund av sin disponibla natur, handvärmarna hamnar ofta som skräp på marken. Även fula när kvar på marken, handvärm är inte giftiga.