Hur man använder en extern mikrofon med min dator

Hur man använder en extern mikrofon med min dator


De flesta PC-mikrofoner baseras på plug and play-teknik, vilket innebär att du i teorin ansluter mikrofonen rakt in i din dator och börja använda den utan vidare. I praktiken är det klokt att ta en titt på datorn och mikrofon inställningar att se till att din mjukvara och hårdvara är konfigurerade för att ge optimal ljudkvalitet.

Instruktioner

1 Anslut mikrofonen till datorns mikrofon-uttag eller USB-port. Om du använder en plug-and-play-enhet, bör du inte installera några drivrutiner för att få igång saker. Om du använder en mikrofon som kräver installation av drivrutiner, måste du köra programvaran som medföljde enheten eller ladda ner den från mikrofonen tillverkarens webbplats.

2 Flytta muspekaren till nedre vänstra hörnet av skärmen, högerklicka och välj "Kontrollpanelen" från menyn som dyker upp. Gå till "Maskinvara och ljud" och välj "Hantera ljudenheter" från avsnittet "Sound". Hit "Inspelning" -fliken och dubbelklicka på mikrofonen från listan över enheter som visas. Navigera genom flikarna högst upp på "Egenskaper" fönster som visar att ändra din mikrofon inställningar som önskas.

3 Gå tillbaka till startskärmen och skriv "Sound Recorder." Klicka på "Sound Recorder" -ikonen och tryck på "Record" -knappen innan du talar, sjunger eller gör ett ljud i mikrofonen. Hit "Stoppa inspelning" och spara ljudfilen som du skapar på din hårddisk. Navigera till och öppna din ljudfil för att höra hur din mikrofon poster. Om du inte är nöjd med resultatet, gå tillbaka till och ändra din mic inställningar via kontrollpanelen.

4 Öppna program du tänker använda mikrofonen med. Du kan behöva konfigurera din programvara som fungerar med den nya enheten. Kontrollera dina programanvändarhandböcker för råd om hur man ställer upp saker. Om du köpt din mikrofon i första hand att göra VoIP-samtal, göra ett testsamtal till en vän och fråga hur du låter.