Tips om hur man ställer upp en Sony Bravia HD

Tips om hur man ställer upp en Sony Bravia HD


Med en HDTV är en underhållning dröm för många människor; Men många inte får njuta av sin fulla kapacitet på grund av deras brist på kunskap om installationen. Sony Bravia HD är bland de mest populära HDTV. Lära sig några tips om korrekt set-up kommer att se till att du får dina pengar är värt.

kablar

Den första felsteg som många människor gör med sina Sony Bravia HDTV är att ansluta den med felaktiga kablar. Endast HD kablar kan överföra HD-bilder, så att du kan inte räkna med att få HD-kvalitet med något mindre. S-video och kompositkablar används ofta, vilket är ett misstag, eftersom de inte kan överföra 1080p HD-material. HDMI-kablar är en av de bästa anslutningsmetoder, eftersom de ger en korrekt visning av HD-källor. Och för att se Sony Bravia HD, du måste också titta på media som sänds i HD.

prestanda Inställningar

Sony Bravia HDTV erbjuder många inställningsmöjligheter. Nyckeln är att justera färgerna. Många gånger kommer de TV-inställningar vara sned rakt ut ur fabriken --- ofte gånger i ett försök att sticka ut från konkurrerande varumärken. Återställa bilden till branschstandard oftast bara kräver lite justering på bildkontroller, tillgänglig från knappen "Meny". Ljusstyrka bör vara ungefär halvvägs. När du tittar på HD-kvalitet bilder, kan du ställa in skärpan på 0. Kontrast bör vara cirka 50 procent.

kalibrering DVD

Om du är osäker på om du kan ställa in din Bravia properl, kan du använda en set-up DVD, som tar dig genom stegen. Det finns också certifierade tekniker på de flesta elektronikaffärer, även om detta kan kosta dig £ 195.