Hur ta isär en Roland EP9

Hur ta isär en Roland EP9


Roland EP9 är en numera nedlagda digitala pianot. Det har 88 viktade tangenter, vilket medger beröringskänslighet för en mer autentisk spelupplevelse. Om EP9 inte fungerar till en optimal, är felsökning viktigt att bestämma platsen, natur och hur allvarligt problemet är. För att effektivt felsöka nycklar, nyckel vikter, kretskortsanslutningar och uttag lödning, är det nödvändigt att ta isär EP9. Efter felsökning, kan du antingen åtgärda problemet själv eller ta den till en reparation specialist.

Instruktioner

1 Ta bort strömkabeln och fotpedal kabeln från baksidan av EP9.

2 Ta bort EP9 från sin monter. Den EP9 marknadsförs som en "digital upprätt" piano, men det är en standard, fristående tangentbord-typ digitalpiano. Lyft EP9 uppåt och bort från stativet och placera den på en plan yta.

3 Gör två stöd för EP9 på arbetsbänken för att höja piano bort från ytan. Detta förhindrar att rattar och reglage från att bli klämd eller repad. Du kan använda vilket som helst material så länge som den stöder vikten av pianot utan att repa ytan. En liten hög med böcker är bra. Placera de två högar ungefär 13 inches isär så att de stöder kanterna på pianot.

4 Ta bort skruvarna som fäster bottenpanelen till chassit på piano. Placera skruvarna på en bit eltejp, i den ordning du tog bort dem. Detta hindrar dem från att rulla. Dessutom är det lättare att ersätta skruvar i sina ursprungliga hålen.

5 Placera bottenpanelen åt sidan.

6 Lossa plastflexkabel pluggar förenade kabelbuntar till kretskortet. Tejpa dessa i en slinga för att hålla dem ur vägen.

7 Ta bort serie mässingsskruvar förankring kretskortet till botten av chassit. Sätt skruvarna på en separat del av eltejp.

8 Ta tag i nyckelenheten genom crooking fingrarna under åsen på undersidan. Nyckelaggregatet är den långa plastbricka huset nycklarna. Lyft uppåt och mot dig sedan försiktigt placera den till på sidan. Ta bort detta gör det möjligt att ersätta nyckel vikter men ger också tillräckligt utrymme för att undersöka lödningar inuti chassit.

9 Tryck ner på baksidan av varje tangent och skjut sedan en skruvmejsel under för att bända ut från nyckelenheten. Tangenterna är inte fasta, men kräver en viss manövrering ska friges. För att ta bort vikt inifrån nyckeln, håller nyckeln i din starka hand och försiktigt slå in den på din öppna handflata. Vikten ska glida ut efter några går.