Hur man gör en smedens bälg

Hur man gör en smedens bälg


En smed använder en brand bälg för att öka intensiteten av branden när smidning. Detta medger att smed viss kontroll över stoking av lågorna. En brand bälg har ett smalt munstycke, en bred luftkammare och tunna handtag. Formen liknar klubb formen på en kortlek. Den spetsiga änden av klubban är utsträckt för att skapa munstycket i bälgen. Läder eller vinyl omger eller omsluter mittkammaren tillåter bälgen komplett förlängning och kompression för maximal användning.

Instruktioner

1 Mät, markera och skära en bit av tidningen 5 3/4-by-14-inches. Vik papperet på längden för att bilda en 2 7/8-by-14-tums lång remsa.

2 Line kanten av linjalen med höger hand 2 7/8 tum slut. Gör en markering en tum från vecket. Upprepa proceduren på den vänstra sidan av tidningen remsan.

3 Line linjal med 1-tums märke längst till höger av tidningen remsan. Rita en 3-tums linje vinkelrätt mot vikningslinjen. Line linjalen med 1-tums märke vid den vänstra änden av tidningen. Detta är munstycket. Rita en 5-tums linje vinkelrätt mot vikningslinjen. Detta är handtaget.

4 Anslut änden av handtaget med änden av munstycket genom att göra en stor kurva över gapet. Kurvan är den kammarsektionen i bälgen. Jämna skärningspunkten mellan bälgkammaren, hantera och munstycke med mjuka kurvor. Detta är nödvändigt för att säkerställa en enhetlig passning av vinyl när du lägger till bälgen.

5 Skär bälgen form från tidningen längs den ritade kanten. Öppna tidningen att visa formen på bälgen. Fyll i en andra papper mall om inte nöjd med den första.

6 Placera pappersmallen på en 14-tums platt styrelse och spår runt den yttre kanten. Placera kortet med bälgen ritning på toppen av den andra 14-tums platt kartong. Kläm ihop brädorna. Skär form från de två korten med hjälp av en bandsåg.

7 Ta bort klämman från skivorna. Rasp eller platt fil ytterkanterna av kammarsektionen och handtagen på båda korten. En mild kurva är nödvändigt på kanterna för att förhindra att vinyl från rippning under användning. Ställ en styrelse åt sidan för att använda som tillbaka till bälgen.

8 Leta reda på mitten av bälgkammaren och borra ett 5/8 tums hål. Borra ett andra 5/8 tums hål i mitten av handtaget halv-tums in från slutet. Detta är den främre styrelsen för bälgen.

9 Skär en 2-tums avsnitt av tre-tums munstycke på baksidan styrelse bälgen.

10 Vänd främre styrelsen för bälgen över så de rundade kanterna är på botten. Rada upp två-tums avsnitt snitt från bakstycket till munstycket slut. Applicera ett lager trälim mellan skikten. Kläm fast två-tums avsnitt av kortet till änden av munstycket och se till att rada upp tre kanter. Låta limmet torka 24 timmar.

11 Kläm fram ombord i en bänk vice så limmade 2-tums bit av trä är på en vertikal axel pekar rakt upp. Markera mitten av två-tums ombord. Borra 1/2-tums hål genom längden på 2-tums ombord på märket. Detta är platsen för munstycksspetsen.

12 Ta bort frontkortet från bänken skruvstäd. Ta bort klämmorna. Placera den främre brädan på en plan yta så limmade 2-tums ombord är på topp. Placera och matcha bakstycket av bälgen på toppen av den främre kortet.

13 Mät och kapa en 2-tums fyrkant av vinyl. Placera vinyl kvadrat så det är halv över skarven mellan limfogsskivan och den bakre kortet. Säkra 2-tums fyrkant på plats med två till tre mattan stift på limfogsskivan och på baksidan ombord.

14 Öppna de två handtagen på framsidan och baksidan styrelse bälgen. Sätt in post-till-post kompressions rörkoppling genom 1/2-tums hål mellan de främre och bakre skivor i limmade trästycke. Säkra kopplingen på plats med flänsmuttern.

15 Skär en bit av vinyl halv-by-20-inches lång. Sätt i änden av remsan genom hålet i bälgen handtaget. Förlänga handtagen 6-inches isär. Sätt bit skrot timmer mellan handtagen för att hålla på plats. Linda remsa av vinyl runt handtagen och knyt en inte i vinyl för att förhindra handtagen öppnas längre än 6-inches.

16 Linda en 9-tums remsa av vinyl runt bälgen som börjar på den ena sidan av munstycket änden av trä, kring kammaren, stannar vid den motsatta sidan av träet skapar munstycket. Tillsätt ungefär 1 tum till längden. Skär formen på vinyl så det sträcker sig förbi kanten av bälgen en-tum. Formen kommer att bero på den färdiga formen i bälgen.

17 Ta bort vinyl och pressa en sicksacklinje gorilla lim längs kanterna av trä munstycket och kammaren. Ersätta vinyl, att se till att linda en-tums kant vinyl över toppen av toppbrädan och på baksidan av den bakre panelen. Säkra på plats med mattan stift varje halv tum. Låta limmet torka 24 timmar före användning.