Hur man koppla en huvudbrytare box

Hur man koppla en huvudbrytare box


Elektricitet är en av de farligaste delarna av konstruktionen. Ett nytt projekt kräver en behörig elektriker för att passera staden inspektioner. Men att veta hur man koppla en huvudbrytare box kan hjälpa en husägare bestämma frågor som kan härrör från den elektriska ledningar. Innan det här projektet, vara säker på att el har brutits på mätaren slingan eller stolpen.

Instruktioner

1 Koppla bort el på mätaren slingan eller stolpen.

2 Sätt i de två huvudlinjer från elförsörjningen pol till de två terminalerna på toppen av rutan breaker. Dra öronen med antingen en spårskruvmejsel eller en insexnyckel. Därefter märker fyra barer som körs vertikalt. Två av dessa kommer att vara platt och bära den el till husets brytare. Dessa kallas samlingsskenorna. De andra två används för att säkra brytarna på plats genom att glida in i en skåra på brytaren.

3 Koppla in huvudbrytaren och flytta den till läget. Elskåp lådor skiljer sig en del, men det finns bara ett sätt bränningarna kommer koppla in. Luta brytaren så att skåran glider på plats. Tryck sedan brytaren över bussen bar tills det är säkert.

4 Lägg märke till de två jord barer på vardera sidan av lådan. Det är där marken (nakna) kablar från huset kommer att anslutas. De glider in i ett hål och hålls på plats med hjälp av skruvar. De housebreakers har en plats för kablar som skall knytas till dem. Skillnaden kommer att vara hur många ampere brytaren kommer att kunna dra. Följ alltid tillverkarens anvisningar.

5 Skala av isoleringen från trådarna en i taget. Du bör se en svart tråd, en vit tråd och en bare tråd. Den svarta kabeln är den som kommer att ansluta till brytaren. De vita och nakna kablarna är anslutna till marken bar.

6 Fäst den svarta till brytaren själv genom att sätta den i spåret ligger vid foten av brytaren. Du kommer att märka ett hål genom vilket en skruvmejsel passar. Detta är platsen för skruven som håller fast kabeln till brytaren.