Hur fungerar tunga möbler påverka Flytande laminatgolv?

Hur fungerar tunga möbler påverka Flytande laminatgolv?

Hopparning Flytande Laminatgolv med tunga möbler

Flytande laminatgolv är en typ av golv som är gjord för att likna naturliga material, såsom trä, sten eller granit. När flytande laminatgolv har installerats, är bitar av golv hakas ihop och placeras ovanpå den ursprungliga golv utan att säkra dem till den ursprungliga golv. Som ett resultat, är dessa golv "flytande" över deras bas. Även om laminatgolv inte är ansluten till den ursprungliga golv, kan det inte förskjutas eller skadas av tunga möbler så länge möblerna framställes och flyttas på rätt sätt. Om möbler inte hanteras med försiktighet, kan golvet flisas, repad, sprucken eller bucklig.

Förbered Möbler Korrekt

Innan du placerar möbler på en flytande laminatgolv, är det viktigt att dämpa möbler bas så att det inte skadar golvet. Installera möbler glider (antingen filttassar eller vadderade plast koppar) på basen av benen på stolar, bord och soffor. Om möbelstycket inte har ben utan snarare vilar på en fast balk eller bas, skär rutor av tunga filt och bifoga dem till basen av möbeln med ett lim. Tunga möbler som är ordentligt förberedd kan placeras var som helst på golvet utan att skada den.

Flytta tunga möbler med en Dolly

Om möbler måste flyttas inom ett rum, inte dra den över golvet. Dra tunga möbler över flytande laminatgolv kan allvarligt skada eller till och med slita sönder, laminatskivor. Om möbler som är alltför tung att bära måste flyttas, ladda den på en dolly och sakta driva det över golvet. När det blir dags att lasta av, se till att det finns tillräckligt med människor att göra jobbet försiktigt. Tappa eller racketen tunga möbler på flytande laminatgolv kan buckla eller knäcka det.

Håll Flooring Clean

Om tunga möbler sitter på toppen av smutspartiklar, kan små rörelser repa laminatgolv under. Se till att ofta sopa området. Svepande kan följas av en behandling med en torr eller knappt fuktig mopp, men dyblöt moppar ska aldrig användas på flytande laminatgolv. Vatten kan rinna in i sprickor mellan skivorna, inställning mellan laminatgolvet och den ursprungliga golv. Detta kan orsaka mögel, mögel och svaga punkter i den ursprungliga golv.