Hur man gör en egen Boutique födelsedag Hat

Hur man gör en egen Boutique födelsedag Hat


Skräddarsydda boutique födelsedag hattar är gjorda speciellt för små barn att bära under sina födelsedagsfirande. Mössan kan kosta från ca £ 16-32 £ och ditt barn kommer att bära det för bara en dag, men du kan göra en som är skräddarsydd för ditt barn och kommer att fungera som en minnessak av en speciell milstolpe. När den är klar, kommer din hatt se ut som en extremt fashionabla version av en traditionell konformad födelsedag hatt: Det kommer att göras av taft med dekorativa kransar runt basen och överst. Det kommer också att ha ditt barns namn och ålder stavas ut med dekorativa material.

Instruktioner

1 Mät omkretsen av ditt barns huvud. Skär en bredd av taft till denna mätning och gör det 6 till 7 inches lång i en konform.

2 Vik kon i halv inifrån och ut och utvärdera dess storlek och form. Göra nödvändiga ändringar eller justeringar. Sätt fyra stift längs den öppna sidan, sätter ihop.

3 Sy den öppna sidan tillsammans, göra små, trånga stygn. Ta bort stiften.

4 Vrid konen rätsidan ut och håll den upp och ned så att kon är helt tredimensionellt och rundade på alla platser det ska vara. Det bör inte ha några platta fläckar. Spraya kon med tyg förstyvning tills det är väl täckt.

5 Håll konen upp och ned när tyget förstyvande fungerar. Tyget bör vara helt stel i fem till sju minuter, beroende på märket på förstyvningen som du använder. Tryck försiktigt en nagel mot tyget för att kontrollera hur fast det är i fem till sex minuter.

6 Skär en fjäder krans samma omkrets hatten. Alternativt kan du använda en krans av pom-poms eller en krans av pösiga tyg blommor, vad du eller ditt barn gillar.

7 Linje omkretsen av botten av hatten med en tunn linje av varmt lim. Applicera din krans runt basen av hatten, säkra den till varmt lim. Låt det torka.

8 Skär en liten, fluffigt bit av krans och limma det till toppen punkt i hatten.

9 Skriv den första bokstaven i ditt barns namn i varmt lim på den nedre delen av hatten. Lägg strass i valfri färg du varmt lim. Upprepa lim och strass behandling en bokstav i taget tills du har stavat ut ditt barns namn. För en pojke, om du vill ha något mindre flashiga, du kan använda färgglada knappar.

10 Skriv ut i smältlim ett stort antal symboliserar ålder ditt barn kommer att vara ovanför namnet framför så att det täcker största delen av hatten. Placera stora paljetter ovanpå varmt lim tills du har representerat numret. För en pojke, använder platta pärlor i form av bilar och lastbilar.

11 Placera hatten försiktigt på barnets huvud. Mät från botten av den högra sidan av hatten, strax ovanför örat, till samma plats på den vänstra sidan av hatten. Klipp en bit mjuk elastisk samma storlek. Det elastiska kommer att fungera som en hakrem för hatten.

12 Staple ena änden av den elastiska till nedre högra sidan av hatten och den andra änden av den elastiska till samma ställe på den andra sidan.