Thunbergia klätterväxter

Thunbergia klätterväxter


Om du bor i ett varmt klimat, chanserna är ganska bra att du aldrig har hört talas om SVARTÖGA eller svartögda Susan vinstockar. Thunbergia växter är inbyggt i tropiska områden i Asien, Madagaskar och Afrika. Växter är härdiga i varmare områden i USA, men kan också odlas som en årlig i kallare klimat.

Identifiering

Thunbergia växter växer till höjder och uppslag på ca 10 fot. SVARTÖGA är en perenn blommande vinstockar som är härdig i Förenta staternas Department of Agriculture härdighet zoner 10 och 11, kännetecknad av genomsnittlig minimitemperaturer på 1,67 grader Celsius eller varmare. I områden i Florida, Kalifornien, södra Texas och Hawaii, Thunbergia växter är städsegröna. Trädgårdsmästare i kallare klimat måste behandla Thunbergia växter som annueller. För att göra detta, starta frön inomhus, ca åtta veckor innan sista frosten av vintern. Växt utomhus gång temperaturer är varmare än 15,6 grader Celsius.

egenskaper

Thunbergia växter har slingrande stammar och bladverk som är glänsande grön med Pilal eller hjärtformade blad. Växter blommar flera gånger under växtsäsongen, inklusive senvåren, midsommar, sensommar och tidig höst. Bloom färg varierar, från varmt orange till vibrerande rött eller ljust gul. Blommor genomsnitt ca 1,5 inches i diameter och kännetecknas av mjuka, fem-petaled blom med en djup brun-lila centrum, liknande den traditionella svartögda Susan (som hör till Rudbeckia familj av blommor).

plantering Instruktioner

Thunbergia växter kan odlas från skottsticklingar eller från utsäde. Välj en plantering webbplats som har väldränerad jord och får fullt solljus (åtminstone sex till åtta timmar per dag) och lite skugga på eftermiddagen. Håll Thunbergia växter fuktig, vattna regelbundet under växtsäsongen. Växter bör få åtminstone en tum vatten per vecka. Växter producerar prålig blommor och attraktiva bladverk. Thunbergia är lämplig för plantering nära spaljéer i gränser, behållare trädgårdar eller som en brännpunkt i landskapet.

skadedjur

Växter är känsliga för flera skadedjur inklusive vita flygare och skala. Om du växer Thunbergia växter inomhus, se upp för spinnkvalster. Inspektera växter för insekts aktivitet. Om du märker vita flygare, ta bort drabbade blad för hand och sprut lövverk med en kraftig vattenstråle för att få bort insekterna. Skala kan förebyggas med rutin gödsling och regelbunden vattning. Om du har ett utbrott, kontrollera det med insekticider