Typer av filt papper för tak

Typer av filt papper för tak


Endast två huvudtyper av filt papper är tillgängliga för tak: asfaltbaserat papper och tjära baserat papper, även kallade bitumenbaserade papper. Teknologiska framsteg inom taktäckning och förebyggande vattenskador innebär att grund tar baserade filt papper kan nu köpas med uppgraderade funktioner, såsom impregnering med glasfibrer eller polyester. Dessa moderna förbättringar förbättrar fukttålighet och hållbarhet.

asfalt Based

Asfalt används ofta i tak konstruktion som ett underlag för att förhindra att vatten infiltration och som en tillfällig vattenskydd agent under de tidiga stadierna av byggprocessen. Enligt Home Addition Plus, det finns två vikter tillgängliga: 13,6 och 6,8 kg. Den 15-vikt version är inte lika hållbart men är billigare och gör taket "andas", så gynnas bland takläggare.

tjära Based

En kraftig pappers takmaterial impregnerat med tjära eller bitumen, tjära-baserad takmaterial är mycket motståndskraftigt mot vatten och ofta innehåller glasfibrer eller polyesterfleece. Sand anbringas på en sida, så att det kan rullas upp utan att klibba till sig själv, och fungerar som ett skydd mot väder och vind. Trettio och 6,8kg. vikter är vanliga i tjäran baserat material också. Tar baserad takpapp papper vanligtvis transporteras i rullar 30cm diameter, enligt Transport informationstjänsten

termoplastisk polyolefin

Ny design av tak papper använder TPO (termoplastisk polyolefin), som tillsätts som ett vattentätt membran för att förhindra läckage. Jämfört med traditionell takpapp, TPO material tekniskt avancerade och kan minska kondens inuti loft utrymme.

Fackla-on Roofing

Dragits ark av granulat tjära baserade filt papper och använda en ficklampa för att hålla arken till taket är en ny uppfinning. Det papper som används i processen är specialiserad tjära baserat papper som har modifierats med granuler tillverkade av gummi. Granulerna skydda taktäckningsmaterialet från värmeskador och ultraviolett ljus från solens strålar. Den granulerade beläggningen appliceras med användning av ett handverktyg med en cylindrisk form, som rapporterats av patent Storm.

Hessian & Asbest

Den "bärare" eller basskiktet var alltid papper, men papper är inte resistent mot vatten, inte heller är det hållbart eller motståndskraftig mot rivning, så att andra flygbolag har beprövade. Asbest kände tak drogs tillbaka på hälso- och säkerhetsskäl men gav effektiv täckning på en gång. En annan tidigare konstruktion involverade användningen av hessian, ett tungt tygmaterial som hindrade vatteninträngning. Glasfiber var en förbättring jämfört med den ursprungliga designen, men kan ändå vara spröda och tårar lätt.

Andra impregneringsmedel

Paint och tjära var först att använda, då oxiderat (vanliga) bitumen blev den "gyllene standarden" av impregneringsmedel även om det förblev ganska spröd substans att arbeta med. Sedan dess har utvecklingen, inbegripet kemiskt förbättrade bitumen, blir allt vanligare. Actactic polypropen (APP) eller styren-butadien styradene (SBS) är tillsatser som används för att förbättra prestanda för standard bitumen. Takpapp innehållande modifierad bitumen benämnes hög drag- eller "HT" filt.