Buskar för soliga backar

Buskar för soliga backar


Växande växter på sluttningar och sluttningar presentera en unik uppsättning utmaningar. Sluttningar är svåra att klippa, svårt att vattna jämnt och föremål för ett konstant tillstånd av jorderosion. Ett sätt att styra en sådan erosion är att plantera buskar med rotsystem anpassade för att hålla jorden på plats. Flera sådana lutning vänliga buskar föredrar soliga villkor för skumma dem, vilket gör dem idealiska för blomstrande på branta, solblekta sluttningar.

Ashe Juniper

Ashe enbär (Juniperus ashei), också missvisande kallas berg ceder, är en stor buske eller litet träd i Cypress familjen hemma i Texas, Oklahoma, Missouri och Arkansas. Detta enbär bär fjällig, nålliknande, blå-grön, aromatisk blad och kluster av runda, silver blå frön. Dess grenar är ofta vridna eller knotiga, och dess bark är grov och Shaggy. Ashe enbär är vintergröna. På vintern släpper den sitt pollen i luften, som ofta orsakar allergiska reaktioner. Ashe enbär är en lättskött buske. Det avgudar varma, torra förhållanden och kan trimmas om så önskas. Den växer också bra i sandig eller stenig mark. Detta träd är en larv värd för flera fjärilar, inklusive Olive fjäril och Juniper Hair.

cranberry Cotoneaster

En annan perfekt buske för soliga sluttningar är tranbär Cotoneaster (Cotoneaster apiculatus). Denna inhemska kinesiska buske växer till höjder av två till tre fot och spreadarna 3 till 6 fot. Det bär långa, smidig, tunn, övergripande filialer som täcks i små, mörkgröna blad, som blir röda och lila i höst. I maj och juni, kluster av doftande rosor och vita blommor visas, ger vika för liten, scarlet äppel form frukt i september. Denna prydnads buske har full sol och någon typ av väldränerad jord. När etablerade, behöver den lite omsorg och effektivt kontrollerar erosion. Cranberry cotoneaster är härdig i USDA zonerna 4 till 7, en region som omfattar en stor del av centrala och norra USA.

rugosa Rose

Den Rugosa ro (Rosa rugosa), även känd som Saltspray steg, är en art av ros hemma i Asien, som älskar sol och frodas på sluttningar. Detta steg är också känt för sitt tolerans mot saltstänk och sandiga jordar. Denna blommande buske kan nå höjder och bredder på fyra till sex fot, med enkla blommor 2,5 till 3,5 inches över, med polleny, gyllene centra. Dessa prålig blommor varierar i färg från vitt till magenta och blommar under sommarmånaderna.

bayberry

Bayberry (Myrica pensylvanica) är en lövfällande buske infödda till östra Nordamerika. Växer till höjder och bredder på 5 till 10 fot, bär denna buske glansigt, mörkgröna, aromatiska blad och kluster av vaxartad, gråvita frukt. Bayberry buskar frodas i ett brett spektrum av jordar och tål torka, kraftiga vindar och saltstänk. Antingen full sol eller partiell skugga är acceptabelt. De är härdiga i zonerna 3-7.