Hur skapar jag en tävling rökare?

Hur skapar jag en tävling rökare?


BBQ tillagning av kött är annorlunda än bara grillning. Rökning kockar kött över en låg temperatur med hjälp av indirekt värme, medan grillning snabbt kockar mat med direkt värme. Långsam matlagning tuffa köttbitar som brisket eller fläsk axeln genom rökning av en låg värme Tenderizes köttet och tillför smak. Grillentusiaster hålla rökning och grillning tävlingar året runt i hela landet. Du kan göra din egen tävling kvalitet BBQ rökare från metallskrot och en svetsmaskin.

Instruktioner

Montera Rökare Frame

1 Skär åtta längder av 36-tums långa bitar av stålrör med hjälp av en bågfil.

2 Skär fyra längder av 12-tums långa bitar av stålrör.

3 Weld spetsarna på två 36-tums längder av rör vinkelrätt mot varandra med två 12-tums bitar av slangen som distansorgan. De 12-tums utrymmen ska svetsas på toppen av 36-tums längder och 12 inches från botten. Detta kommer att skapa i slutet av en sida av rökarens ram.

4 Upprepa steg 3 så att du skapar två identiska ändar.

5 Svetsa båda avslutar bitarna genom att ansluta varje sida i fogarna med de återstående 36-tums slanglängder. Slutprodukten ska vara en rektangel ansluten med fyra tvärbalkar.

6 sprayfärg stålramen.

Skapa matlagning och Rökare Chambers

1 Rulla 36 tum-för-56 1/2-tums plåtbit breddled till en cylinder och svetsa ihop den i sömmarna.

2 Rulla 12 tum-för-56 1/2-tums plåtbit breddled till en cylinder och svetsa ihop den i sömmarna. Du bör nu ha två rör av stål med en slang 1/3 diameter andra.

3 Weld en 18-tums runda av metallplåt till båda sidor av den större cylindern och en 12-tums runda av metallplåt med en ände av den mindre cylindern.

4 Skär en tre-tums X-form i sido omgången av större cylindern fyra inches från kanten med en slipmaskin. Detta fungerar som öppningen för röken att komma in från rökkammaren in i kokningskammaren.

5 Weld den mindre cylindern över X-formade öppningen i änden av den större cylindern för att fästa de två kamrarna.

6 Skär en 10 tums-by-16-tums fyrkant i den mindre cylindern och en 16 tum med 34-tums fyrkantig öppning i den större cylindern med hjälp av en kvarn.

7 Spot svetsa 12-för-18 tums fyrkant av arket till metallen gångjärn över öppningen i rökaren kammaren.

8 Spot svetsa 12-by-18-tums fyrkant av metallplåt till metallgångjärnen över öppningen i rökaren kammaren. Rulla klaffen av metallplåt för att matcha konturen av rökaren.

9 Spot svetsa 36 tum-för-18-tums bit av 1/8-tums plåt på gångjärnen över öppningen i spiskammaren. Rulla klaffen av metallplåt för att matcha konturen av spisen.

10 För in den färdiga rökaren på ramen och svetsa den på plats.