Dragonfly lärande för förskola

Dragonfly lärande för förskola


Sländor är oftast betraktas som damm insekter, men de kan leva i andra miljöer, inklusive öknar. Sländor lägger sina ägg i vatten eller på vegetation flyter ovanpå vattnet. De små äggen kläcks inom några veckor, eller de kan övervintra. Larverna liknar små drakar; därav namnet. Vuxna sländor är hård rovdjur och män försvara sitt territorium från andra hanar. Planera att tillbringa åtminstone en vecka att studera dessa fascinerande varelser.

Introducera ämnet

På koncernnivå tid, visar bilder på trollsländor och frågar barnen om de någonsin sett dessa insekter. Fråga dem vad de vet om sländorna och göra ett diagram över sina svar. Ställ frågor som vad sländor äta? Vart bor dem? Varför kallas de sländor? Läs böcker om trollsländor eller söka på Internet tillsammans för grundläggande information.

Dragonfly Art

Ta foton från sländorna till konsten tabellen, eller om möjligt hitta några leksak trollsländor. Påpeka de delar av trollslända, hur många ben har och mönster på vingarna. Rita sländor använder pennor, kritor eller markörer först så barnen uppmärksamma på att information om en trollslända kropp. Ge andra konst media, såsom lera, färg och collage, för att göra trollsländor. När barnen rita bilder av föremål som de lär sig om, tenderar de att göra nära observationer och bli mer medvetna om små detaljer.

Math Aktiviteter

Köp en uppsättning av leksaks sländor, eller rita trollsländor och göra bilderna i små laminerade kort. Använd leksaker eller kort i din matte centrum. Räkna dem, mönster dem, sortera dem eller väga dem. Begrava slända leksaker i sanden tabell för en sensorisk aktivitet. Frysa sländor i en skål med vatten. Vänd isen mögel på en bricka och ge ögondroppers, skedar och varmt vatten. Visa barnen hur man använder ögondropp att sätta vatten på sländor, så småningom smälta dem. Denna verksamhet undervisar om fysikaliska egenskaper och bygger finmotorik.

Literacy Aktiviteter

Läs berättelser om damm livet, såsom "Over i ängen" av Ezra Jack Keats, "Är du en slända?" Judy Allen och Tudor Humphries, eller "i den lilla lilla dammen" av Denise Fleming. Gör diagram med uppgifter om djur som lever i en damm eller göra en journal aktivitet med hjälp av en snabb, såsom "Vad skulle du göra om du var en trollslända?"

rörelse Aktiviteter

Skär lilja pad former av grön tagboard och laminera dem för hållbarhet. Sprida dem på golvet så att de är ca 12 inches isär. Låt barnen låtsas att vara sländor, flaxar från en näckros till nästa. Be barnen att hoppa, hoppa, hoppa eller gå från en näckros till nästa. Linje lily pads upp i en rad och ge barnen sittsäckar att kasta på dem.