Hur många 925 för guld?

Hur många 925 för guld?


Den kemiska beteckningen för guld kommer från ett latinskt ord som betyder "lysande gryningen." Det har blivit synonymt med girighet. Rent guld är för kungar, men juvelerare föredrar att arbeta med legeringar av guld - guld blandas med andra metaller.

guldlegering

Från en juvelerare synvinkel, har guld vissa problem. Oftast är det alltför mjuk - vilket innebär en guldsmeds färdig produkt kan inte hålla sin form. Rent guld böjer lätt och repor lätt. Lösningen är att legera guld med lite av någon annan metall så att legeringen skulle vara lätt att arbeta men den färdiga produkten skulle vara svårt och reptålig.

kännetecken

I de flesta länder är det olagligt att falskeligen Hallmark ett metallföremål. Att konvertera kännetecken för procentsatser, sätta ett decimal mellan den andra och tredje siffrorna i kännetecknet och läs av procent. Därför, ett kännetecken av 925 innebär att objektivt är 92,5 procent guld och 7,5 procent annan metall.

andra system

I karat systemet, 24 karat innebär rent guld. Hälften guld skulle vara 12 karat och 3/4 guld skulle vara 18 karat. För varje system som detta, beräkna en del / hela = signum. (De tre första siffrorna senaste decimalkommat är hallen märket.) En 15 karat artikel skall präglas 625 eftersom 15/24 = 0,625.