Hur man fixar en husbil s delaminering

Hur man fixar en husbil s delaminering


Reparera en delaminering yttre panel på en husbil kräver viss försiktighet och precision. Du måste vara noga med att undvika skador på ytterpanelen, vilket förvärrar skadan redan finns. Delaminering orsakas av en av två saker. En är att panelen inte ordentligt limmades på fabriken. Om du äger en husbil fortfarande under garanti som lossna, returnera den till återförsäljare för en ordentlig reparation. Den andra orsaken är en vattenläcka som bryter ner limmet mellan glasfiberpanelen och trä under.

Instruktioner

1 Ta bort trim som omger delamineringspanelen med skruvmejseln. Om delaminering sker nära vindrutan, är det bäst att ha en husbil reparationsverkstad reparera skadan att undvika att skapa en sämre problem genom att ta bort Tätningen från vindrutan.

2 Leta reda på källan till delaminering. Den kommer att visas som ett litet hål eller spricka mellan träsubstratet av husbilen och glasfiber yttre huden.

3 Tryck på delamineringspanelen för att avgöra om limmet har misslyckats. Om limmet har misslyckats, kommer du att kunna trycka in på panelen. Du kommer inte att kunna trycka in en panel som inte delaminering. Detta är inte nödvändigt om delaminering är synlig. I detta fall kommer det att ha en rund utseende, som en bubbla under ytan.

4 Skär delaminerade panelen bort med hjälp av verktyget kniv och ta bort den.

5 Skrapa limmet bort av baksidan av panelen med en skrapa.

6 Skrapa den misslyckade lim från träsubstratet av husbilen.

7 Applicera konstruktionsbindemedel till träsubstratet och baksidan av glasfiberpanelen, särskilt runt kanterna av den delaminerade panelen. Tryck på panelen mot träsubstratet och hålla den tätt på plats i minst fem minuter. Detta kommer att ge limmet tid att härda.

8 Kör en kort sträng av konstruktionslim över toppen av delamineringspanelen där du bestämt vattenläcka förekom. Även om du körde en fullständig pärla runt reparationsområdet tidigare, kommer detta dubbelt säkerställa att framtida läckor förhindras. Det är inte nödvändigt att applicera konstruktionsbindemedel till något annat område av panelen när den har limmats på plats. Låta limmet torka enligt limmet tillverkarens specifikationer.

9 Sand kanterna på delaminerat panelen när limmet har torkat helt tills de är släta och även med de omgivande panelerna med 400-grit sandpapper.

10 Måla synliga skurna linjer med bättringsfärg och låt den torka ordentligt.

11 Sand kanterna på delaminerade panelen för att plana ut bättringsfärg med hjälp av 1000-grit sandpapper.

12 Buff det område av reparation med en trasa och fordons polering förening för att avlägsna spår av reparationen. Sätt tillbaka den omgivande trim.