Hur man byter lampa på My Sony WE610 TV

Hur man byter lampa på My Sony WE610 TV


Sony WE610 TV är en linje av TV-apparater inom Sonys Grand WEGA serie. Den WE610 Programmet omfattar KF-60WE610, KF-50WE610 och KF-42WE610. De WE610 tv är samma design med undantag för deras olika skärmstorlekar; dessa inkluderar 60-tums, 50-tums och 42-tums skärmar. De WE610 tv med en UHP-lampa att lysa upp skärmen och förse användaren med en tydlig, skarp bild. Med tiden kommer lampans glödlampa bränna ut och lampan måste bytas ut. Byt lampan omedelbart för att säkerställa en bildkvalitet.

Instruktioner

1 Stäng av Sony WE610 TV genom att trycka på "Power" -knappen. Koppla ur enheten från eluttaget. Låt TV svalna i 30 minuter innan du försöker byta lampan.

2 Ta bort kontrollpanelen genom att trycka på den. Locket öppnas; lokalisera de två skruvarna som håller fast locket på TV. Ta bort dessa två skruvar med skruvmejsel och ta av locket. Du kommer nu att få tillgång till hela lamphuset.

3 Lossa skruven som håller fast lampan locket med en skruvmejsel. Lampskyddet ligger till vänster om TV-kontroller. Du kommer nu att se lampan.

4 Lokalisera de två skruvarna som håller lampan på plats. Dra lampan rakt ut ur huset. Rör inte glaskolven, eftersom det fortfarande kan vara varma ur bruk.

5 Ta ut den nya lampan ur förpackningen. Skjut lampan i lamphuset, se till att lampan är hela vägen in i TV. Dra åt de två skruvarna för att se till att lampan sitter fast i enheten.

6 Sätt tillbaka lamplocket och dra åt skruven för att hålla locket på plats. Byt till kontrollpanelen på framsidan av TV: n. Placera skruvarna i varje hörn av kontrollpanelen och dra åt. Skjut luckan till kontrollpanelen på plats. Sony WE610 är nu klar för användning.