Hur man testar likriktare

Hur man testar likriktare


En spänning likriktare är en anordning som stänger växelspänning, som svänger från positiv till negativ och tillbaka igen kontinuerligt, till likspänning, som ligger kvar på en jämn nivå. Många nätaggregat, såsom vanliga eluttag, producerar växelspänning. Många handhållna verktyg och andra enheter använder DC. Du kan enkelt testa en likriktare med gemensamma elektrisk utrustning.

Instruktioner

1 Välj ett motstånd på måfå. Dela upp växelspänning av detta motstånd. Resultatet är den ström som kommer att flyta in i detta motstånd när den är ansluten till denna spänning.

2 Multiplicera som ström av spänningen av din växelströmskälla. Detta är den effekt som produceras när denna resistor är ansluten till denna spänning.

3 Jämför denna möjlighet till märkeffekt din motstånd. Om det är större, välj en större motstånd och räkna. Lägg ihop mindre motstånd för att få större motstånd.

4 Snäpp motståndet i bakbord. Om du behöver mer än ett motstånd, knäppa dem i tur och ordning, en bredvid den andra. En del av hålen i en skärbräda är förbundna med varandra genom tunna remsor av metallen under. Sätta en ände av ett motstånd i ett av dessa hål, och en ände av nästa motstånd i hålet den är ansluten till. Detta ansluter resistorerna som ett.

5 Ta bort en tum av isoleringen från varje ände av de två korta kablar med strippor. Snap en ände av varje tråd i kopplingsdäcket, så att en tråd är ansluten till vardera änden av dina resistorer.

6 Tryck på din strömkälla till kablarna som är anslutna till motstånden. Eftersom motstånden kan acceptera ström, som flyter i endera riktningen, kan de hanterar icke-renad växelspänningen utan skada.

7 Ställ in multimetern till växelspänning. Läs spänningen över dina motstånd. Antecknar detta nummer. Ställ in multimetern till växelström. Läs den ström som flyter genom dina motstånd. Antecknar detta nummer. Ta bort strömkällan från ledningarna.

8 Multiplicera strömmen i ampere av spänningen i volt. Detta visar hur många watt växelströmskraft flyter genom ett sådant motstånd från strömkällan.

9 Anslut din spänning likriktare till strömkällan. Röra sin utmatning till ledningarna som är anslutna till resistorerna. DC-spänning appliceras på dem.

10 Ställ in multimetern till likspänning. Läs spänningen över dina motstånd och registrera antalet. Återställ multimetern till likström, och läsa den aktuella i dina motstånd. Antecknar detta nummer.

11 Multiplicera likspänning i volt av likström i ampere. Detta visar effekten i watt flyter genom dina motstånd från likriktaren. Om strömmen är densamma i båda fallen är din likriktare fungerar, omvandla alla växelspänningen till likspänning.