Hur man tar bort permanent bläck från tyg

Hur man tar bort permanent bläck från tyg


Den mest skrämmande sak om en permanent bläck fläck på tyget är permanent del. Lyckligtvis behöver en permanent bläck fläck inte vara permanent. Dessa fläckar, så frustrerande som de kan tyckas vara, är faktiskt lätt att ta med rätt material och know-how. Det tar bara lite tid. Plötsligt permanent bläck fläckar är inte så permanent längre.

Instruktioner

1 Ställ tyget, bets nedåt, på en stapel av cirka 3 hushållspapper. Häll en liten mängd isopropylalkohol på det färgade området och driva igenom tyget med en separat pappershandduk. Byt ut pappershanddukar som behövs och fortsätta att lägga till fler isopropylalkohol tills fläcken är borta.

2 Ställ in färgade området av tyget i en skål med mjölk och låt det blöta. Ändra ut mjölken när det blir mörkt från bläcket. Det kan ta flera skålar mjölk förrän bläcket är borta. Tvätta tyget när fläcken avlägsnas.

3 Applicera nagellack remover med aceton till en ren trasa och försiktigt blot fläcken. Låt fläcken i blöt i minst 10 minuter innan du tvättar tyget.

4 Blanda en del ammoniak och 2 delar vatten. Använd denna lösning till fläcken med en ren trasa. Tillåt fläcken för att mätta i 5 till 10 minuter före tvätt.

5 Gör en pasta av Oxy Clean och vatten. Tillämpa den på fläcken med en ren trasa genom att försiktigt gnugga den i. Låt pastan sitta på fläcken i 5 till 10 minuter före tvätt.