Hur får man en hund Plack Off

Hur får man en hund Plack Off


Hundens tänder kräver regelbunden skötsel för att hålla sig frisk och ren. Plack byggs upp på tänderna naturligt från kombinationen av mat och bakterier. Om den lämnas untended, kan detta plack hårdna för att bilda tandsten på bara några dagar. Plack är lätt att ta bort, men tandsten är mycket svårare att bli av med och kan orsaka obehag och sjukdomar i tandköttet. Förhindra allvarliga tandproblem genom att rengöra tänderna innan de blir allvarligt smutsiga.

Instruktioner

1 Placera handen över toppen av din hunds nos och försiktigt dra tillbaka läpparna så att tänderna exponeras. Om din hund verkar orolig, kan du börja med att torka tänderna med gasbinda eller ett husdjur tand torka, vilket är en engångs fuktad trasa för att hjälpa borsta husdjur tänder.

2 Applicera en liten mängd av sällskapsdjur tandkräm till en hund tandborste eller mjuk människa tandborste. Använd aldrig mänsklig tandkräm på en hund som ingredienser kan störa en hundens mage.

3 Borsta tänderna i mjuka cirkulära rörelser. När du har avslutat en sida, gå vidare till den andra. Om du bara kan få ett litet område, fokusera på toppen.

4 Belöna din hund med en behandling efter varje lyckad borstning. Vissa tandläkare kit kommer även med godsaker för att rensa ditt husdjur tänder.

5 Ge din hund gråta, krispigt mat istället för våt mat för att förhindra uppbyggnaden av överskott plack. Tillhandahålla krispigt behandlar och tand ben, som avser att gnugga plack av hundens tänder.

6 Besök din veterinär minst en gång per år och har hundens tänder rengörs professionellt så ofta som rekommenderas av din veterinär.