Hur man skriver en 50-årsjubileum dikt

Hur man skriver en 50-årsjubileum dikt


En gyllene bröllopsdag är något alla par kan vara stolta över. Många planerar överdådiga fester för att fira sin 50-årsdag så vänner och familj kan samlas med dem för att markera detta betydelsefulla tillfälle. Ett personligt sätt att uttrycka dina känslor för en milstolpe årsdagen som denna är att skriva en dikt för det lyckliga paret. Även om du inte är en poet och tror att du har några skriftliga färdigheter, kan det göras med lite planering och förberedelser.

Instruktioner

1. Bestäm vilken typ av dikt som du vill skriva. Har du vill att det ska rimma eller är du mer intresserad av freestyle poesi? Kan du skriva en haiku, sonett eller limerick? Vill du att det ska vara roligt eller allvarlig och rörande? Välja format för din dikt i förväg ger dig ramverk för att bygga din dikt runt.

2 Skriv ner allt du kan tänka på årsdagen paret. Roliga historier de har delat med dig, smeknamn de kallar varandra, platser de har bott och historien om hur de träffades är alla idéer som du kan väva in din dikt.

3 Implementera bilder i din dikt att måla en levande bild med hjälp av adjektiv och fysiska eller sensoriska beskrivningar. Nämn den röda hatten hon bar på sin första årsdagen, den metalliska blå sin första bil eller lysande vita snön som täckte marken när de flyttade in i sitt första hus. Se till doften av rosor han gav henne när de träffades, smaken av champagne på deras bröllopsdag och ljudet av fågelsång på morgonen sitt första barn föddes. Inkludera ord som väcker känslor, såsom "kärlek", "ömhet", "lojalitet" och "sällskap" för att beskriva parets relation och deras år tillsammans.

4 Införliva delar av poesi, såsom allitteration - användning av samma början ljudet för två eller flera ord i närheten, och assonans - införlivandet av flera ord med samma vokalljud, hela dikten. Allitteration och assonans få en sammanhållen kvalitet till en dikt.

5 Läs igenom din färdiga dikt och söka efter fel. Läs det högt för att se hur det låter. Justera och putsa den tills du är helt nöjd med slutresultatet.