Hur vill kolla om toaletten Vent Är Clear

Hur vill kolla om toaletten Vent Är Clear


Toaletter, handfat, badkar och andra inventarier ansluta ventilera rören genom VVS. Vent rör upprätthålla jämvikt i stuprör, byte av luft sköljs med avloppsvattnet med frisk luft utifrån. Rören transportera även avloppsgaser i stuprör säkert utanför huset. En toalett med en igensatt ventilationsrör kommer inte att hålla sin vattennivån till en optimal höjd och har problem spolning, vilket gör gurglande eller rapningar ljud.

Instruktioner

1 Klättra upp en stege för att komma ut på husets tak. Placera botten av stegen på en stabil, plan yta och ta din tid att klättra upp. Väl på taket, titta där du steg för att undvika att snubbla eller glida av.

2 Leta efter ventilationsöppningen som sitter ungefär ovanför badrummet där toaletten ligger. Ta bort eventuella hinder från toppen av ventilationsröret eller några covers.

3 Knyt en bit ståltråd eller rep till ficklampan och sakta sänka ner ventilationsröret, så att du kan se ner i röret.

4 Klättra från taket och anslut en högtrycks bilaga till din trädgårdsslang. Håll i slutet av slangen som du klättra tillbaka upp för stegen och på taket. Spraya vatten ner ventilationsröret och lyssna efter ljudet av vattnet rusar ner eller ansamlas i röret.

5 Shine ficklampan ner dräneringsröret igen, letar efter något vatten stående i ventilationsröret. Om du ser stillastående vatten, kontakta en rörmokare för ytterligare hjälp, eftersom det tyder på en allvarlig täppa i ventilationsröret. Klättra av taket och ta bort stegen.