Hur att propagera Wisteria

Hur att propagera Wisteria


Wisteria är en träig, perenn vinstockar som utvecklar grapelike kluster av lavendel-färgade blommor blommar på våren. Anläggningen är en tålig sort som växer i nästan alla jord typ och vattenförhållanden. Även om du kan köpa blåregn växter på en trädgård centrum, kan du också propagera dem själv. Wisteria fortplantas genom att ta en kapning från en av de aktivt växande vinrankor och tenderar att den tills den utvecklar ett rotsystem.

Instruktioner

1 Vänta tills midsommar månader när wisteria bladen är fortfarande gröna men blommorna har vissnat tillbaka. Leta upp en vinstockar som är friska och ser i slutet av det där det fortfarande är flexibel, i stället för Woody och bark-liknande.

2 Skär av änden av vinstockar hjälp av handklippverktyg, vilket gör pjäsen åtminstone 4 till 6 inches lång.

3 Doppa avskurna ändan av Wisteriavinen i rot hormon pulver tills det täcker botten en tum av vinstockar.

4 Fyll en 4- till 5- potten tum växt 1/2 till 3/4 med grov sand och vatten tills sanden är våt hela vägen till botten.

5 Stick en penna eller andra långa, smalt föremål, i den övre mitten av sanden för att skapa en 1- till 1 1/2-tums djupa hål. Sätt i slutet av blåregn styckning i hålet och tryck sanden runt den med fingrarna för att hålla den upprätt.

6 Placera krukan på en plats med starkt ljus men inte direkt solljus. Vatten det dagligen för att hålla sanden konstant fuktig tills du ser nya blad formulär. När nya blad visas, har skär utvecklat ett rotsystem och kan transplanteras om så önskas.