Vad är livslängden för en Tinker?

Vad är livslängden för en Tinker?


Även kallad irländska Travellers och Vanner hästar är Tinker blir ett populärt val med människor som söker en Hov vän. Trots deras kortväxthet, Tinker är tåliga, elastiska och långlivade husdjur.

Historia

Tinker har sitt ursprung i England och Irland i 19th century, uppfödd av zigenare att dra vagnar fyllda med sina bohaget. Rasen introducerades i USA under 1996, med ankomsten av två Tinker heter Bat och Dolly.

egenskaper

Tinker är kända för sin kompakta och hållbar bygger och deras extremt fogliga dispositioner. Nämnvärt är också deras långa, flödande man och svans, samt gott om ludd på baksidan av benen. Deras lugna och tillgivna temperament har gjort dem ett populärt husdjur val.

missuppfattningar

På grund av rasens relativt kortväxthet, människor ofta antar att Tinker har en kortare livslängd än högre hästraser. I själva verket, Tinker har en medellivslängd på 25 år, som är mycket lik andra raser.

Hälsoproblem

Även Tinker stöter hälsoproblem, de är sällan livshotande och inte minskar deras livslängd. Vanliga lidanden inkluderar spruckna hälen och regn röta. Korrekt grooming, torra markförhållanden och billiga kommersiella och huskurer fungerar bra för att behandla dessa sjukdomar.

officiellt erkännande

År 2004, USA Dressage Federation All Breeds Program erkände Tinker rasen. Detta innebär att Tinker kan vinna rasspecifika utmärkelser i evenemang som sponsras av federationen.