Hur man koppla in en datorskärm till en DVD-spelare

Hur man koppla in en datorskärm till en DVD-spelare


Även om du har en trevlig TV, haka en datorskärm till en DVD-spelare är ett bra sätt att visa dina favoritfilmer från bekvämligheten av ditt datorskrivbord. Även om vissa tekniska kunskaper ingångar och utgångar är bra, så länge du vet hur man matcha kablar, få allt ansluten är en ganska enkel process.

Instruktioner

1 Jämför bildskärmens ingångar med din DVD-spelarens utgångar. Varje bildskärm har en VGA-ingång, en standard input som är lång och smal och har flera stift; varje DVD-spelare har en sammansatt produktionen av röda, vita och gula stift. Om dessa är de enda in- eller utgångar du kan hitta, behöver du en adapter. Men om du kan hitta DVI eller S-videoutgångar eller ingångar på både bildskärmen och din DVD-spelare, kan du ansluta dem direkt och hoppa över steg 2.

2 Om du inte har att matcha in- och utgångar, måste du hitta en adapter som kommer att lösa de olika formaten. Det vanligaste är en sammansatt-till-VGA-adapter, som använder de vanliga röda, gula och vita kompositingångar och ändrar signalen för standardbildskärm VGA-ingång. Det bör dock noteras att bildkvaliteten på en sammansatt VGA-adapter är ganska dålig, och om du har en DVI eller S-videoingång på din skärm, är det bäst att använda den.

3 Anslut alla sladdar. Om du använder en adapter, kommer du vill ansluta DVD-spelaren till adaptern innan du ansluter VGA sladden till bildskärmen. Både DVD och monitorn bör avstängd medan du ansluter kablarna.

4 Starta DVD-spelare och se om bildskärmen visar bilden korrekt. Om bilden är förvrängd eller signalen är otydlig, kan du behöva växla några av alternativen på adaptern, såsom analoga / digitala alternativen eller input / output växlar. Du kan också prova en annan anslutning system, såsom användning av en S-video-till-DVI-anslutning i stället för komposit-till-VGA.