Hur man läser en garnEtikett Stickning

Hur man läser en garnEtikett Stickning


Oavsett om du är en expert på stickning eller just har börjat, är det viktigt att veta hur man läser ett garn etikett. Varje garnhärva är märkt med information för att hjälpa dig att räkna ut vad den färdiga produkten kommer att se ut, hur stor den kommer att bli och hur det ska skötas. När du väljer garn för ditt projekt, se till att ta mönstret och jämföra behov projektet till information om garn etiketter.

Instruktioner

1 Bestäm storleken på garnet med hjälp av mätaren informationen. Gauge avser antalet stygn i varje horisontell tum, och antalet rader i varje vertikal tum, av en färdig stickad produkt. Gauge information kan hjälpa dig att avgöra hur den färdiga stickade objektet kommer att se ut. Vissa mönster kräver ett visst garn mätare.

2 Granska informationen st. Vissa storlekar nål fungerar bättre med vissa mätare av garn, och du kommer att behöva använda den angivna st om stickning en färgruta.

3 Lär innehållet i garn fiber. Vanliga fibrer i garn är akryl, bomull och ull. Vissa fibrer är lättare att arbeta med eller ta hand om, och mönster kan precisera innehållet i din garn fiber. Att veta hur man hittar fiberinnehållet kan hjälpa dig att fatta ett beslut om vad garn att köpa för ditt projekt.

4 Kontrollera tvätt- och skötselråd för garnet. De flesta garn paket etiketter ange det bästa sättet och bästa temperaturer för tvättning, torkning och strykning garnet och föremål tillverkade av garn. För att underlätta vård, kanske du vill välja ett garn som kan maskintvättas.

5 Jämför varv per nystan till yardage krävs av mönstret. Många projekt kräver mer yardage än vad som finns i en enda härva av garn, i vilket fall du kommer att behöva använda varven per härva information för att avgöra hur många härvor du måste köpa för ditt projekt.

6 Leta efter färgpartinummer data när du behöver använda matchande garn från mer än en härva. Den exakta färgen på garnet kan variera mellan färg partier. Förhindra färgvariation problem genom att kontrollera färgen partinummer på varje etikett för att säkerställa att alla garn av varje färg kommer från samma färgbad.