Hur man gör Rubber Formar för odlade sten

Hur man gör Rubber Formar för odlade sten


Betong som byggmaterial är bra för att skapa mer än bara plattor och väggar. Eftersom betong är hållbar, kan du använda den för att skapa stenar för användning som faner, som täcker en befintlig yta för att ge sken av en stenmur byggd med naturligt förekommande stenar. Dessa "odlade stenar" visas endast lika verkliga som formen gör dem. Med silikongummi och en sten som en modell, kan du skapa en form som kan producera realistiska ser odlade stenar, utöka dina byggalternativ kraftigt, och med hjälp av något annat än betong som byggmaterial.

Instruktioner

1 Bygg en ram där för att skapa formen, med hjälp av träplankor. Mäta storleken på den faktiska sten som du använder som en modell för den odlade sten mögel med ett måttband. Skär plankor för att skapa en ruta tillräckligt stor för att hålla det uppmätta sten med ½ tum utrymme som omger stenen på alla sidor, och med sidor 2½ inches högre än stenen. Använd träskruv för att ansluta bild sidor och botten på lederna. Placera en remsa av maskeringstejp längs alla skarvar på insidan av ramen för att förhindra läckage av gummi mögel-making material.

2 Placera ramen på en plan yta. Sprid ett lager av lera inuti ramen som omfattar cirka två inches i ramen botten, för att tjäna som en säng för att stabilisera stenen när du skapar formen. Spray leran och alla ytor inom ramen med formsläppmedel. Släppmedlet säkerställer att gummit inte fastnar på de sprutade ytor.

3 Placera stenen i leran, centrerad inuti ramen. Se till att sidan som du vill återskapa är vänd uppåt. Tryck lätt på stenen in i lera, ca? Tum, och sedan spraya de exponerade ytorna på stenen med släppmedlet.

4 Blanda gummit i en stor plastkopp med ett hantverk pinne, enligt tillverkarens anvisningar. Häll gummit i ramen från en enda hörn, och fylla ramen till toppen. Peka på sidan av ramen som du fyller den för att frigöra luftbubblor som utgör hela blandningen under pour. Tillåta gummit att härda till hårdheten för den tid som föreslås av tillverkaren.

5 Peel gummit från sten och ut ur ramen. Alla stenen exponeras under fyllningen ska visas i gummiform. För att göra odlade sten, spraya insidan av formen och fyll med betong du valt till härda till en sten med samma utseende av den ursprungliga, med en platt baksida för enkel montering.