Hur Oil en Fretboard

Hur Oil en Fretboard


Oljning gitarr fretboards gjorda av rosewood eller ebenholts kommer att hålla virket från sprickbildning och förlänga livslängden på greppbrädan --- samt upprätthålla en estetiskt tilltalande utseende. Detta beror på rosenträ och ebenholts fretboards är ofärdiga och mottagliga för uttorkning. Detta är inte fallet med fretboards tillverkade av lönn, som vanligtvis är belagda med en lack och bör inte smörjas.

Instruktioner

1 Bestäm om din greppbrädan är gjord av lönn, rosenträ eller ebenholts. En lönngreppbrädan kommer att vara ljus till färgen och glänsande på grund av lack. En rosewood eller ebenholts greppbrädan blir mörkbrun eller svart, och eftersom det inte finns någon lack, kommer trä har en matt yta och träets ådring kommer att stå ut mer än med en lönn greppbrädan.

2 Rengör rosewood eller ebenholts greppbrädan med en lätt fuktad trasa efter att först ta bort strängarna. Det kommer troligen att bli en ansamling av fingeroljor runt banden. Du kan ibland ta bort detta med en nagel. Om greppbrädan är fortfarande smutsig efter att ha använt en fuktig trasa, försiktigt gnugga greppbrädan med # 0000 stålull, med särskilt fokus på områdena kring banden.

3 Torka greppbrädan ren med en torr trasa, och se till att ta bort allt löst damm och skräp som kan ha samlats från stålull.

4 Applicera en liten mängd av 100 procent citronolja till en ren trasa. Torka greppbrädan med oljad trasa och se till att täcka alla utsatta trä. Inte över olja greppbrädan som alltför mycket olja kommer att göra det svårt att spela gitarr.

5 Torka greppbrädan gång med en ren och torr trasa för att plocka upp någon överflödig olja som inte kan ha trängt in i träet, och sedan ersätta strängarna.