Stihl MS 290 Super Specifikation

Stihl MS 290 Super Specifikation


Enligt bolagets hemsida, är Stihl nummer ett säljande raden av handhållna utomhusmaskiner i Amerika. Företaget tillverkare trimmers, kantskärare, konstruktionsverktyg och naturligtvis, motorsågar. MS 290 är bara en av de många kedjan såg modeller Stihl producerar. Bruksanvisningen för MS 290 visas alla de relevanta specifikationerna för enheten, inklusive motorvolym på, hästkrafter, tändsystem typ flytande kapacitet och behov av bränsle.

Motor

MS 290 är utrustad med en 2-takts, encylindrig, 3,45 kubiktum motor som är kapabel att producera 3,8 hästkrafter vid 9,500rpm. Cylinderloppet är 1,81 inches och kolvslaget är 1,34 inches. Motorns tomgångsvarvtal har en effekt på 2800 rpm, och den maximala arbetshastighet är 13.500 rpm. Motorn är utrustad med en all-läge membran förgasare med integrerad bränslepump. Luftfiltrering åstadkommes med användning av både en grov förfilter och ett tvådelad låda filter.

fluid Kapacitet

MS 290 är utrustad med en 536gr. (0,56 L) bränsletanken. Oljetanken kedjan har en kapacitet på 318gr. (0,33 L). Stihl rekommenderar att någon kedja olja som används i enheten måste vara resistent mot termisk nedbrytning och biologisk kontaminering av mikroorganismer. Stihl har utvecklat en speciell blandning av kedjeolja kallas Stihl "Bioplus", som uppfyller kedja och svärd smörj kraven i MS 290. bruksanvisningen varnar att med hjälp av sämre kvaliteter av kedjeolja kan så småningom leda till att automatisk oljepump för att gripa .

bränsle Krav

Motorn i MS 290 är konstruerad för att drivas med blyfri bensin, med en 2-taktsolja bensin blandningsförhållande av 50: 1. Bensin bör ha en minsta oktantal av 89 eller högre. Företaget rekommenderar också att använda Stihl varumärke 2-taktsmotorolja som är speciellt framtagen för användning i Stihl tillverkade motorer. Som en sista varning, rekommenderar företaget blandar endast små mängder bränsle vid någon tidpunkt och varnar för att använda någon 2-takts bränsle som är mer än tre månader gamla.

Tändningssystem, vikt och Bar Längd

Tändsystemet i MS 290 är en elektronisk magneto typ. Den fabriksinstallerade tändstift är en Bosch WSR 6 F, med en 0,02 tum (0,5 mm) gnistgapet. Torrvikten av enheten - det vill säga före tillsats av bränsle eller kedjeolja - är 5,9kg. MS 290 kommer att rymma en kedja bar 16, 18, eller 20 inches i längd.