Utrotningshotade djur på 1950-talet

Utrotningshotade djur på 1950-talet

Utrotningshotade djur på 1950-talet

Tyvärr finns det många arter av djur som är hotade och som löper risk att utrotas. Listan över utrotningshotade djur på 1950-talet är mindre än i den 21: a århundradet. Ser tillbaka, blir en trend uppenbar i orsakerna till vissa djur "utrotning eller nära utrotning. De flesta var på grund av tjuvjakt och försäljning av djurdelar och skinn.

krokodiler

På grund av handeln med krokodilskinn på 1950-talet, krokodiler blev hotade. Underart av krokodil som också in på listan över utrotningshotade arter inkluderar Glasögonkajman, Caiman Yacare och Apaporis River kajmaner. Totalt 85 procent av befolkningen minskningen beror på skalen in produktmarknaden. På grund av den drastiska minskningen av befolkningen, blev det olagligt att handla och döda krokodiler.

nene

Nene fågel, eller Hawaiian Goose, är den statliga fågeln av Hawaii. Captain Hook förde dem till Hawaii i 1778. På 1950-talet var Nene befolkningen minskat till bara 30 fåglar. Detta berodde främst på grund av införandet av rovdjur, som inkluderade hundar och Mungo. Dessutom var fåglarna tvingas till högre mark när Nedre förstördes. Higher Ground innebar kallare temperaturer, vilket gjorde det svårare för unga kycklingar för att överleva.

tigrar

Tigern befolkningen började sjunka och var nära utrotning i the1950s. I Kina var det en 40 procent minskning med början på 1950-talet, och befolkningen gick ner till bara 30 eller 40 tigrar. De blev fara på grund tjuvskytte och den växande befolkningen. Dessutom, tigrar höll på att aggressivt förlorade för användning vid tillverkning av traditionell kinesisk medicin.

Röd panda

Den röda pandan Kina upplevt en 40 procent nedgång på 1950-talet, som placerade den på listan över utrotningshotade arter. Tyvärr minskade röd panda befolkning på grund av att attackeras av inhemska hundar. En annan orsak till minskningen av befolkningen berodde på att fångas i fällor tas ut för andra djur. År 1975 konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter förbjöd handel med röda pandor i världen. Detta gjordes i ett försök att hålla den röda panda befolkningen från ytterligare nedgång och att hålla dem från att bli utrotade.