Hur fixar aluminiumfälgar

Hur fixar aluminiumfälgar


Legering är en tråkig, grå metall och är den vanligaste typen av material för tillverkning av fordonsfälgar. Även legering är metall, kan det fortfarande bli skadad. Aluminiumfälgar blir repad, bucklig och repig från skräp i vägen eller genom att köra för nära trottoarkanter eller fasta föremål. Fälgar kan också bli urkärnade, vilket lämnar små hål med ojämna kanter på fälgarna. Fäst aluminiumfälgar genom att korrekt förbereda och måla dem att se ut som ny.

Instruktioner

1 Sand det skadade området med 220 grit sandpapper. Håll sandpapper platt mot ytan och sand jämnt i flera riktningar så odlingar inte bildas i kanten. Sand tills området är slät och ojämna ytor kan ses eller filt av handen.

2 Applicera spackel till några låga områden på legerings fälgen. Använd en liten gummiskrapa för att sprida filler över det låga området och smidigt det. Låt påfyllnings torka i trettio minuter eller tills det blir hårt. Sand filler med 220 grit sandpapper tills den är slät och med den omgivande ytan av fälgen.

3 Sand det reparerade området med 400 grit sandpapper och vatten. Håll ett rinnande vatten slang ovanför sandpapper eller doppa sandpapper i vattnet ofta för att hålla den genomblöta. Detta förhindrar uppbyggnad under sandpapper lämnar djupa repor i fälgen. Upprepa detta steg med hjälp av 600 grit sandpapper också. Skölj fälgen och låt den torka helt.

4 Täck muttrarna och luft ventilskaftet med maskeringstejp för att förhindra översprutning från täta dem stänga. Tejpen kan placeras över däcksidan om reparationen görs på kanten av fälgen.

5 Spraya reparerade området med grå sprut primer. Detta sätter en solid bas färg över hela kroppen fyllmedel och tillåter färg att hålla sig bättre till kanten. Håll sprayburken sex till åtta inches från ytan och spraya vänster och höger, med hjälp av ett tunt lager för att täcka det reparerade området. Låt primern torka under trettio minuter.

6 Applicera tre till fem tunna lager av sprayfärg till grunde området. De flesta Bildelsaffärer bära sprayfärg som gjorts speciellt för att måla varje annan typ av metallkanten, så att få en korrekt match är lätt. Spraya färgen med användning av samma spraytekniker som med primern. Vänta fem minuter mellan varje lager och vänta fyra timmar innan du hanterar fälgen.