Hur veta när din bränslefilter behöver ändras

Hur veta när din bränslefilter behöver ändras


Bränslesystem är till synes enkel; en pump trycker bränsle från en tank genom ledningarna, genom ett par filter och in i förgasare eller bränsleinjektorer. Innehåller emellertid typiskt bränslesystemet dussintals små komponenter, som alla erbjuder viss möjlighet till misslyckande. Bränslefiltret är en sådan del, vilket är anledningen till att ersätta det bör vara en del av något bra underhållsschema.

mild Igensättning

Mild igensättning vanligen manifesteras som tvekan, svallande och apteringen i plötsliga, höga belastningsförhållanden där motorn behöver mycket mer bränsle i en hast. Denna tvekan kan ske under allt från mild till extrem acceleration, men kommer att vara tydligast när bogsering eller gå upp branta backar.

svår Igensättning

Eftersom bränslefiltret samlas skräp, kommer det att förlora sin förmåga att överföra bränslevolym och tryck till förgasaren eller injektorer. I slutändan kommer den igensatta filtret resultera i en ojämn tomgång, reducerad motoreffekt, motorstopp och en död-in-the-vatten no-startvillkor. Bränsle-injicerade fordon är vanligtvis lite mer känsliga för bränslefilterigensättning, eftersom de kräver ett stadigt flöde av högtrycksbränsle för noggrann dosering.