Hur man installerar Weeping Tiles

Hur man installerar Weeping Tiles


Ett system gråtande kakel dränering bär grundvatten läckage från grunden för ditt hem. Det är konstigt namn som inga brickor är inblandade. Weeping plattor är plaströr begravda sammanlagt under botten av din källarvåningen, eller nivån på din foundation fundament. Fukt som sipprar ner sidorna av grundmurar fångas genom hål i rören och sedan transporteras bort till avloppet eller en sump pump.

Instruktioner

1 Gräv grunden. Om du lägger gråtande kakel till nybyggnation, installera den så snart fundament och grundmurar är kompletta och före återfyllning. Om du lägger gråtande brickor för att ett befintligt hem, gräva runt grunden i områden där dränering är ett problem. Gräva ner under nivån för botten av fot.

2 Placera ett skikt av ¾-tums grus i botten av utgrävningen. Röret kommer att ligga på toppen av detta skikt av stenmaterial, vinklad så att tyngdkraften bär något vatten fångas mot stormen avlopp eller avloppsbrunnar.

3 Lägg röret för att installera gråtande kakel. Anslut alla installerade rörledningar till stormen avloppet eller till en sump pump som kommer att bära vatten bort. Om jorden runt din foundation är sandig eller består av fina partiklar, täcker gråtande kakel med en strumpa - en duk som täcker som håller smuts täpper till ledningarna.

4 Täck gråtande kakel med grus. Fyll utgrävning med en till två fötter ¾-tums grus. Var noga med att inte krossa röret när du lägger gruset.

5 Återfyllning grunden upp till klass nivå.