Hur man utformar en Märkligt-Shaped Backyard

Hur man utformar en Märkligt-Shaped Backyard


Många gårdar har ojämna egendom linjer, men de udda sektionerna kan göra på gården en unik plats. Till exempel kan ett barns lekplats eller liten köksträdgård passa i ett område utanför åt sidan. Skapa bakgården för att komplettera huset kommer att vara det viktigaste kravet. Du vill se till att utrymmet ser lämpligt när den ses från inomhus eller från baksidan däck. Investera tid att planera hur man gör bakgård tilltalande ur många perspektiv, så den totala formen är inte en distraktion.

Instruktioner

1 Mät hela utrymmet och skissa möjliga designmöjligheter. Rita ett stort område som kommer att utgöra kärnan utrymme på gården, till exempel en stor rektangel. Avsnitt av udda delar av gården med en böjd kant. Planerar att använda en liten stödmur, gräns grus eller raden av små buskar för att definiera de böjda gränser. Överför design till rutat papper för ytterligare finjustering.

2 Använd egendomligt formade sektioner för olika familjeprojekt eller aktiviteter. Bygga en carport eller garage i ett avlägset hörn av gården, till exempel. Installera ett barns gungställning i en av dessa utrymmen. Sätt i en liten fruktträdgård miniatyr fruktträd eller skapa en gräsmatta utrymme för ett husdjur hus.

3 Planera kärnsektionen på gården i ytterligare detalj. Plantera gräs och skapa en gångväg eller två genom trädgården. Installera en bänk, betong uteplats med tak täcka eller liten pool. Använd en blandning av små buskar och blommande växter i sängar bredvid huset.

4 Använd stängsel och anläggningar för att mjuka upp egendom linjer. Lägg en staketet för att uppmärksamma bakgården gränsen mellan kärnan utrymme och en avlägsen avdelning, till exempel. Plantera en rad av buskar eller installera höga blommor för att dölja en lång sektion av varvet som är på ena sidan. Installera ett staket som kurvor i ett intressant sätt kapas till visuellt av en ojämn del av gården.

5 Köp stenmaterial att tydligt påtala udda delar av gården. Direkt uppmärksamhet till avlägsna delar av ett varv genom att fylla dem med vita stenar. Använd utomhus statyer eller stora betongbehållare av murgröna och andra växter för att göra udda avsnitt sticker ut. Dekorera din varvet detta sätt om, till exempel, ett långsträckt område i ryggen leder till en sjö eller vandringsled.