Hur man blandar Portland Cement

Hur man blandar Portland Cement


Portlandcement är en av de viktigaste ingredienserna i betong och har fått sitt namn från stenen som liknar härdad betong. Kalk och kiseldioxid är två av de viktigaste komponenterna i Portlandcement, men det finns andra som kalcium och aluminium. När man blandar Portlandcement med andra ingredienser, du bilda en betongblandning som du kan hälla i formar för att göra trottoarer, uppfarter eller husgrunder. När det är torrt, kan du ta bort de former och den härdade betongen kommer att pågå i många år.

Instruktioner

En tom en påse torr cement i en lämplig behållare för blandning, såsom en stor skottkärra. En 42.6kg. påse Portlandcement kommer att göra cirka 4 1/2 kubikmeter betongblandning.

2 Lägg 72,6 till 81.6kg. betong sand eller allmänt ändamål sand till behållaren.

3 Lägg 240 till 300lb. ¾-tums grus till behållaren. Blanda alla tre torra ingredienser tillsammans grundligt med en hacka. Gör en brunn i den övre av blandningen med hacka för att ta emot vattnet när den hälls i.

4 foga långsamt cirka 6 liter vatten till behållaren. Blanda alla ingredienser tillsammans noggrant tills blandningen är jämn. Använda blandningen inom en timme eller det börjar härda.

5 Gör mindre mängder betong genom att använda en del Portlandcement, två delar sand, och tre delar grus. Använder endast tillräckligt med vatten för att göra blandningen konsistensen av smör.