Snäck infestationer som transporteras till Insekter

Snäck infestationer som transporteras till Insekter


Många människor bli botade med calamin lotion eller aloe vera för insektsbett, men vissa människor får mer än en klåda. Insekter som flugor, loppor och mygg kan transportera mikroskopiska maskar och bites på huden är en öppen dörr för många medicinska sjukdomar. Husdjur är i riskzonen, också.

Loiasis eller afrikan Ögon Worm

Loiasis är allmänt känd som den afrikanska Eye Worm. Denna mikroskopiska Loa Loa mask lever under huden och är svår att upptäcka, om inte den färdas in i ögongloben. Det gemensamma namnet refererar till detta fenomen. Det sprids genom bett av mangrove flyga, även kallad deerfly eller mango flyga. Flugan återfinns i regnskogarna i västra och centrala Afrika. Symtomen omfattar kliande, svullna fläckar på huden.

lymfatisk filariasis

Sprids genom myggbett och vanlig i tropiska områden runt om i världen, är lymfatisk filariasis orsakas av trådliknande maskar som tillbringar sitt vuxna liv i det lymfatiska systemet av människor. Det lymfatiska systemet reglerar vätskor i kroppen, och närvaron av de maskar resulterar i lymfödem. Lymfödem är massiv svallning av kroppsdelar eller regioner av kroppen som orsakas av uppbyggnaden av vätskor. Filariasis är en av de främsta orsakerna till permanent invaliditet i världen, som påverkar mer än 120 miljoner människor.

Onchocerciasis eller flodblindhet

Onchocerciasis, allmänt känd som flodblindhet, orsakas av en parasitisk mask som sänds genom bett från blackflies. Namnet härstammar från livsmiljö flugorna, som vanligen finns i närheten av snabba bäckar och floder, och från blindhet som är symptomatiskt för en allvarlig angrepp. Hudutslag och knölar under huden är andra symptom på angrepp. Nittionio procent av dem som drabbats av flodblindhet bor i Afrika. Sjukdomen måste spridas genom flera inslag av blackfly, så de som bor tillsammans med floder och vattendrag i Afrika är mest utsatta.

Maskar i djur

Hundar och katter är också ofta offer för parasitmaskangrepp. Vanliga mask angrepp såsom hjärtmask och spolmask inte orsakade av insekter. Bandmask, dock sprids när en hund eller katt intar smittade loppor eller lopplarver. Bandmask är långa, platta maskar som lever i djurets tarmkanalen. Binnikemask stjäl näringsämnen från intagen föda i djurets matsmältningssystem. Allmänt anses ofarlig, bandmaskar kan leda till diarré och kräkningar hos vissa djur.