Fysikaliska egenskaper av porslin kakel

Fysikaliska egenskaper av porslin kakel


Porslin kakel har varit ett populärt byggmaterial i många år. Även porslin porslin kan anses känsliga av vissa samlare, är porslin kakel tålig och stark. Dess attribut har gjort det en av de bästa val av byggare, husägare och designers som letar efter ett mångsidigt material för användning i kök backsplashes, bänkskivor, golv och badrum badkar och duschkabiner. De fysikaliska egenskaperna hos porslin som skiljer den från andra typer av keramiska plattor.

Lera

Porslin kakel är tillverkad av en speciell typ av lera med specifika egenskaper som ger porslin dess styrka och fin textur. Enligt MileHiCeramics.com, leran som typiskt används för att göra porslin är slät och kan gjutas eller slungas på en drejskiva för stora bitar såväl som tunna, känsliga bitar. Leran går igenom en 15 procent krympning takt som det torkar. Porslinslera oxiderar vanligen till en vit nyans, eller det blir genomskinlig när den avfyras.

Styrka

Porslin kakel är känd för sin styrka och hållbarhet när det används i byggprojekt och hem designprogram. Dess styrka beror delvis på de egenskaper hos porslinslera och delvis bränningsprocessen för porslin kakel. Porslin typiskt bränns vid höga temperaturer som överskrider de bränningstemperaturer för andra typer av keramiska plattor. Bränningsprocessen vitrifies kakel, så det blir svårt som glas. Bränningsprocessen gör också kakel tätare, så det är starkare och inte visar slitage lika lätt som andra keramiska plattor kan.

Icke-porösa

Porslin kakel är naturligt resistenta mot fukt, vilket gör det självklara valet för applikationer på köksbänkar, duschväggar, badrumsgolv eller poolen områden. Enligt TileUsa.com, porslins leror används för att göra porslinsplattor är vanligtvis tätare till att börja med, och de har en vattenabsorption på 0,5 procent eller mindre, medan icke-porslinsplattor har vattenabsorption större än 0,5 procent. Bränningsprocessen hårdnar ytterligare porslin och ökar densiteten nivå, så porslin är en stark, fast yta som inte absorberar vatten och förblir nästan ogenomtränglig för fläckar. Glaserade porslinsplattor kan erbjuda ännu större vattenbeständighet, eftersom glasyren fyller i mikroskopiska hål som eventuellt förekommer på ytan för att förbättra de icke-porösa kvaliteter av porslin.