Hur man Virka en disktrasa med Kant

Hur man Virka en disktrasa med Kant


Många början och mellanliggande crocheters njuta virka tvättlappar. En virkad tvättlapp mönster som utnyttjar popcorn stygn gör en bra struktur för att skura ytor. Den är gjord med enkla virka bara stygn, vilket gör det lätt för alla nybörjare. Det är bäst att använda 100 procent bomullsgarn. Bomull känns bra mot huden och tappningsrännor väl. Kom bara ihåg att bomull krymper, så kanske du vill göra tvättlapp större att detta.

Instruktioner

En kedja 21. För att göra grunden raden börja i den andra kedjan från kroken och enda virka över raden. Vänd ditt arbete för att börja rad 1. Varv 1: Chain 1 och göra en enda virka i första singel virka. * Gör 4 kedjor. Sedan göra en enda virka i vart och ett av de kommande 4 enkel virknålar. Upprepa detta mönster börjar vid * göra 4 kedjor tills du kommer till de senaste 2 stygn. Kedjan 4 och göra en enda crochet i den sista enda crochet. Vänd ditt arbete.

2 Varv 2: Chain 1. Håll kedjan-4 ögla på baksidan. Gör en enkel virka i första singeln virka och fortsätta att enda virka i varje enskild virka klar till slutet. Vänd ditt arbete.

3 Varv 3: Chain en. Gör en enda virka i varje första 3 enkel virknålar. * Chain 4. Gör en enkel virka i varje kommande 4 enkel virknålar. Upprepa detta mönster från * kedja 4 tills du kommer till de sista 3 enkel virknålar. Kedjan 4. Gör en enkel virka i vart och ett av de senaste 3 enkel virknålar. Vänd ditt arbete.

4 Varv 4: Upprepa varv 2. Detta fast mönstret för hela tvättlapp.

5 Gå tillbaka till rad 1 och virka steg 1 till 4. Fortsätt att göra detta tills tvättlapp är längden du vill. När du når den längden, fästa med en knut i slutet av raden, men lämna en längd av ca 2 inches att väva in resten av arbetet. En tvättlapp är klar.

virkad kant

1 Rad 1: Sätt virknål i hörnet av disktrasa och göra en smygmaska. Kedja 1. Single virka i varje enskild virka runt tvättlapp, stannar vid hörnet började.

2 Varv 2: Upprepa varv 1.

3 Varv 3: Chain 1. * I vart och ett av 7 virknålar över, göra en enda virka över. Hoppa 3 enkel virknålar. Smygmaska ​​i nästa fm. Kedja 7. Upprepa från * I vart och ett av 7 virknålar genom * kedjan 7, hela trasa tills du når början. Anslut till början av kant med en smygmaska. Fästa och lämna en 2-tums svans av garn. Väva in alla svansar av garn. Du kanske inte vill använda hela 2 inches. Använd ditt eget omdöme.

4 Fyra eller fem disktrasor vikta, staplade tillsammans med en prydlig tvål, och bundna med ett band gör en stor gåva för semester eller bara som ett tecken på uppskattning.

5 Du kan också använda samma mönster för att göra badlakan, finger handdukar, hushållspapper och disktrasor. För köket, virka det med en brokig bomullsgarn.