Hur man gör en Smeta Pot

Hur man gör en Smeta Pot


Smetar krukor används för många ändamål. De tillåter olja att brännas på ett säkert sätt att producera rök som både rids ett område med insekter. De kan också varma anläggningar för att skydda dem från frost. Smetar krukor har också använts som varningsmarkeringar på vägar. Du kan göra en smutsfläck kruka lätt. Om du vill göra en smutsfläck pott som du kan lämna obevakad, kanske du vill köpa en metallbehållare utformad för detta ändamål. För att göra en trädgård insektsmedel version, behöver du bara ett par grundläggande punkter.

Instruktioner

1 Dra din veken genom kopparröret reducering. Du kommer att vilja den längre delen av veken att gå igenom 3/8-tums änden av reduktion, så det är samma längd som höjden på vinflaska. Låt 3 inches av veke skjuter från 1/2-tums slut.

2 Fyll vinflaskan 3/4 med fotogen eller olja.

3 Mata längre en del av veken i flaskan tills kopparröret reduktions kan sitta i öppna flaskans hals. Låt din smetar potten sitta i 20 minuter så att veken för att suga upp oljan.

4 Placera flaskan där du vill ha den i din trädgård, och häll sand runt basen av flaskan. Använd tillräckligt sand så att den bildar en solid bas för din smetar potten, vilket minskar risken för att det är vältas. En sand högen som stiger 4 inches på flaskan är bra. Du kan också placera flaskan i en lera blomkruka och fyll i utrymmet runt flaskan med sand. Detta kommer också att göra din smetar potten mer lätt bärbar.

5 Tänd veken. Lämna inte ditt brinnande smetar potten obevakad. När du är klar, avskurna veken där den möter kopparröret reduktions att släcka potten. Dra mer av veken genom röret reduktions att förbereda sig för att tända kladd potten igen.