Hur att förnya en koreansk pass

Hur att förnya en koreansk pass


Alla koreanska medborgare planerar att resa till Sydkorea för företag, familjefrågor eller nöje måste ha ett giltigt koreanska pass. Om ett befintligt pass har gått ut, måste det förnyas på närmaste koreanska konsulat. Pass förnyelse kräver fingeravtryck biometriska, så det måste göras av den person som begär pass, om han är över 18. Men innan du besöker kontoret, finns det ett antal förberedande åtgärder för att ta hand om.

Instruktioner

1 Kontakta den lokala koreanska konsulat via telefon eller e-post för att kontrollera kontorstid och boka tid, om det behövs, eller kontrollera dessa uppgifter på kontorets webbplats.

2 Samla all nödvändig dokumentation och programmaterial. Detta inkluderar utgångna pass som förnyas, en färsk passfoto med vit bakgrund, en kopia av grönt kort eller stämplats höll en kopia av en familj relation certifikat vid behov och £ 35 pass avgift i form av kontanter eller en personlig check.

3 Inköp Express Mail porto (18,30 $) på ett postkontor för att betala för transporten av det nya passet samtidigt som du får alla nödvändiga program material på koreanska konsulat.

4 Besök den lokala koreanska konsulat. Ta med dig alla ansökningshandlingar och uttryckligt postar porto. Genomgå ansökningsprocessen, vilket inkluderar att fylla i ansökningsformuläret och ge biometriska fingeravtryck.

5 Vänta tre till fyra veckor efter att ansökan för att ta emot den förnyade pass. Under tiden ett e-pass kommer att tillhandahållas.