Hur man syr en pocketbok Cover

Hur man syr en pocketbok Cover


Pocketböcker inte stå emot en hel del hårt bruk, men att sätta ett lock på en pocketbok gör mjuka pärmar böcker håller längre på grund av det skydd som den extra lager. Sy din egen pocketbok täcka istället för att köpa en tillverkad lock sparar pengar och ger dig ett bokomslag till skillnad från någon annans. Instruktionerna kommer att guida dig genom stegen för att göra ett omslag som sitter tätt utan att vara tillräckligt stram för att skada boken.

Instruktioner

1 Mät höjden på boken och tillsätt en halv tum. Den extra halv tum lägger till en kvarts tum sömsmån till de övre och nedre kanterna.

2 Placera boken nedåt, och mäta bredden av boken. Även den främre och bakre omslag plus bredden på bokens rygg. Lägg sex inches till mätningen. De extra inches kommer att bilda två 3-tums-breda fickor som lindas runt pocketbok bokens omslag.

3 Med hjälp av en sax, klippa stretchigt tyg till de mått du beräknade ovan. Du kommer att ha en lång rektangel när du är klar skär.

4 Installera antingen en kulspetspenna eller universell nålen i symaskinen, om man inte redan är installerat. Använder rätt nålen förhindra skador på tänjbar trikå.

5 Använda sicksack eller över lås symaskin, sy hela vägen runt kanten av tyget rektangel, försiktigt så att inte sträcka tyget ur form.

6 Placera tyget uppåt på bordet, och mäta tre inches i från varje mager ände. Vik tre-tums slutar över så rätt sidor är tillsammans. Om du öppnar boken och hålla den över tyget, kommer det vikta tyget dess form vara nästan exakt densamma som den öppna boken. Toppen av boken kommer att matcha med den övre delen av höljet och bottnen av boken kommer att radas upp med kåpans nedre kant.

7 Användning av sicksack eller över-lock maskin, sy över toppen och botten av tygöverdraget. Vänd fickorna ut rätsidan och skjut pocketbok främre och bakre omslag i fickorna.