Hur Mold Custom Glasfiber Kickpanels

Hur Mold Custom Glasfiber Kickpanels


Glasfiber och kolfiber invändiga paneler kan lägga till en touch av anpassning till varje interiör, eller de kan ge en plats att montera eftermarknads högtalare och andra utstyrsel. Skapa sådana DIY delar inte är fysiskt svårt eller ens särskilt dyrt, men det kräver en viss övning och skicklighet. Förfarandet skulle bli lite enklare om du bara bygga en engångsstycke för en enda bil, men att bygga flera bitar är bara en fråga om att förbereda formen på rätt sätt.

Instruktioner

1 Ta ditt lager sparka panel från bilen och ta den till en väl ventilerad plats, sedan ställa in den ligger med framsidan upp på ett par läskburkar. Detta kommer att hålla panelen av din skrivbord och ger dig full tillgång till alla sidor.

2 Rengör panelen med tvättsprit och spraya alla sidor med två lager av formsläppmedel, så att ca 15 minuter in mellan skikten. Ladda din HVLP pistol med glasfiber form gelcoat och spraya hela sparka panel med gelcoat. Inkludera alla flikarna på sidorna och tillbaka och låta gelcoaten att ställa upp.

3 Blanda upp ett parti av glasfiber harts och härdare, enligt förpackningens anvisningar. Måla sparka panel med harts och låg på ett enda skikt av glasfibermatta, sedan använda en harts mättad pensel för att jämna ut det och kör ut bubblorna. Placera din pensel i en burk av aceton medan det första skiktet hårdnar. Applicera ytterligare ett lager av glasfiber.

4 Vänd formen över och använda ett roterande verktyg och kapskivan att noggrant skära gamla sparka panel i flera bitar. Upprätthålla en mycket stadig hand och undvika att skära hela vägen genom den spark panelen och in i gelcoaten under. Dra försiktigt sparka panel bitar ut. Fingret över insidan av glasfiber för att avlägsna eventuella klängande släppmedel.

5 Applicera ytterligare två lager av formsläppmedel på insidan av din mögel, sedan upprepa steg 2 och 3 för att bygga upp den nya sparka panel. Låt glasfiber för att ställa upp i minst en timme.

6 Vänd formen över, och mycket noggrant skära igenom formen med roterande verktyg. Stanna när du ser den orange gelcoat, sedan använda ett rakblad för att skära igenom gelcoaten på formen. Du kan behöva sänka den i fyra eller fem stycken för att ta bort den. Noggrant pop bitarna gratis. Borra ut panelen monteringshål innan spackling.

7 Trimma kanterna på ny kick panel med en kapskiva, sedan jämna ut dem och resten av panelen med 180-slippapper. Coat panelen med polyester spackel, sedan släta med mer 180-grit, sedan 500-grit sandpapper. Fyll några små repor med plats kitt, sedan få den platt med mer 500-grit sandpapper. Spraya på gapet fyller primer, sand det smidigt med 1000-grit sandpapper och skicka kick panelen ut för färg.